Jović i Okafor (©Reuters)
Jović i Okafor (©Reuters)

Subota u Seriji A: Torino za Evropu, Jović za budućnost u Milanu

Vreme čitanja: 5min | sub. 18.05.24. | 14:00

Zanimljiva završnica prvenstva na Čizmi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima) 

Pretposlednje kolo Serije A se nastavlja duelima Torino-Milan i Leće-Atalanta. Milan i Leće više nemaju šta da traže od ovog prvenstva dok Toro još uvek sanja da bi mogao da se vrati u Evropu a Dea bi trebalo da formalizuje povratak u Ligu šampiona sa pobedom na stadionu Via del Mare, bez obzira na ishod finala Lige Evrope i poslednja dva meča u Seriji A protiv Torina i Fjorentine.  

Izabrane vesti

20.45: (2,70) TORINO (3,10) MILAN (2,75)

Ivan Jurić želi da se oprosti od Torina sa plasmanom u Ligu konferencije. Da bi se to dogodilo, posle jučerašnjeg remija Napolija sa Fjorentinom, Granate moraju da pobede Milan i Atalantu u poslednja dva kola i da se nadaju da će Fjorentina da osvojio Ligu konferencija, a Atalanta Ligu Evrope. Inače, glavni favorit da nasledi Jurića je Paolo Vanoli, aktuelni šef stručnog štaba Venecije. 

Poput Jurića i Stefano Pioli se oprašta od Milana, ali je on već dostigao jedini preostali cilj a to je da obezbedi matematički drugo mesto. Zato je Pioli obećao svim igračima da će dobiti šansu u poslednja dva meča, počev od Luke Jovića za koga bi večerašnji duel mogao da bude idealna šansa da ubedi rukovodioce Milana da mu produže boravak u lombardijskoj prestonici. Naime, Milan ima dve opcije: može da otkupi ugovor Jovića (manje verovatan scenario) ili da produži pozajmicu na još jednu godinu (više verovatan razvoj događaja). 

U poslednjih osam mečeve dva tima Milan je po pravilu odnosio sve bodove (šest pobeda, jedan remi i samo jedna pobeda Torina). Međutim, na prethodnih sedam mečeva na Olimpijskom stadionu Grande Torino, domaćin nije nijednom izgubio, remizirajući pet puta i pobedivši dva. Kuriozitet je da je svih pet nerešenih rezultata bilo istovetno 0-0. Vanja Milinković-Savić će imati novu šansu da izjednači klupski rekord po broju mečeva u prvenstvu bez primljenog gola. 

Dobra vest za trenera Torina je povratak Duvana Zapate. Kolumbijac se oporavio od povrede i predvodiće napad sa Pelegrijem. U 2024. godini Torino je prilično mučio muku da zatrese protivničku mrežu na svom stadionu o čemu svedoče samo tri postignuta gola na prethodnih osam utakmica u prvoj italijanskoj prestonici. 

Rosoneri su prošlog vikenda prekinuli niz od četiri meča bez pobede (tri remija i poraz) i Pioli ima nameru da završi pobednički svoju petogodišnju avanturu u Milanelu. Takođe, Milan sa Piolijem na klupi nije nijednom vezao tri remija na gostovanjima a prthodna dva su upravo završena podelom bodova (Sasuolo 3-3 i Juve 0-0). 

Torino ne može da računa na Vlašića i Gineitsa dok je Milan doputovao bez Gabije (suspendovan zbog kartona) a Kjer, Loftus Čik i Čukvueze su povređeni. 

-----------------------------

20.45: (2,70) TORINO (3,10) MILAN (2,75)

TORINO 3-4-1-2: Milinović - Tameze, Bonđorno, Rodrigez - Belanova, Lineti, Ilić, Lazaro - Riči - Zapata, Pelegri 

MILAN 4-3-3: Spotijelo - Kalulu, Tčau, Tomori, Teračano - Musa, Rejnders, Benaser - Pulišić, Jović, Okafor 

-----------------------------

18.00: (4,55) LEČE (3,90) ATALANTA (1,75)

Atalanta mora pod hitno da svari i zaboravi poraz u finalu Kupa Italije. Duel sa Lećeom je važan da bi se došlo na sudar sa Bajer Leverkuzenom u Dablinu u dobroj atmosferi a nju bi automatski kreirala matematička kvalifikacija u Ligu šampiona. Za taj uspeh je neophodna pobeda večeras i onda će biti potpuno nebitno za Deu šta će Roma uraditi na poslednja dva meča protiv Đenove i Empolija. 

Leće već sedam dana slavi drugi uzastopni opstanak u Seriji A. Za večeras je organizovan autobus na sprat sa kojim će tim i stručni štab obići grad pozdravaljajući navijače koji neće moći da uđu na stadion Via del Mare. 

Trener Goti je sa dve pobede i dva remija, pre bezbolnog poraza od Udinezea prošlog ponedeljka, osigurao prvoligaški status Lećeu, ali ne želi da slavi večeras sa još jednim porazom, već sa odličnim nastupom i pozitivnim rezultatom. 

-----------------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Veliki peh za Atalantu je gubitak Martena De Rona, ne samo za večerašnji duel već pre svega za finale Lige Evrope. Povreda Holanđanina u finalu Kupa Italije učinila je poraz od Juventusa dodatno gorkim za Bergamaske. 

Atalanta je u Seriji A nanizala četiri uzastopna trijumfa u poslednja četiri kola i praktično došla na korak od plasmana u LŠ bez ozbzira kako će se završiti finale Lige Evrope. Međutim, Gasperini ima težak zadatak da pokaže da je trener koji zna da izađe iz teških situacija i da završi odlično započeti posao. Pozicija šefa stručnog štaba Atalante je dodatno otežana sve frekventnijim glasinama da je prvi izbor Aurelija De Laurentisa za klupu Napolija u sledećoj sezoni. 

Kopmejners nije ni doputovao u Leće jer je suspendovan zbog broja žutih kartona, a pored De Rona na listi povređenih su i dalje Kolašinac i Holm. Takođe, prema najavama, Gasperini bi trebalo da odmori par prvotimaca za meč sa Bajerom za četiri dana. 

U tim Boginje se vraća Đanluka Skamaka, propustio je meč sa Juventusom zbog kartona. Gasperini se uzda u italijasnksog centarfora, čije se odsustvo veoma osetilo u sredu na Olimpiku, ne samo zbog 17 golova postignutih u ovoj sezoni već i zbog njegovog doprinosa igri Atalanta. Sa Skamakom na terenu Atalantina mašinerija u ofanzivnoj fazi mngo bolje funkcioniše. 

U timu domaćina ćemo ponovo vdieti Pikolija posle odslužene suspenzija zbog kartona, dok je sezona već završena za Bandu, Dermakua i Kabu (povređeni) a Sansone i dalje nije sto posto fit. 

-----------------------------

18.00: (4,55) LEČE (3,90) ATALANTA (1,75)

LEĆE 4-4-2: Falkone - Džendri, Baskiroto, Pongarčić, Galo - Almkvist, Blin, Ramadani, Dorgu - Krstović, Pikoli 

ATALANTA 3-4-1-2: Karneseki - Toloi, Hijen, Skalvini - Hatebor, Adopo, Pašalić, Baker - Mirančuk - Skamaka, Ture

-----------------------------

Piše: Željko PANTELIĆ

SERIJA A – 37. KOLO

Petak

Fiorentina - Napoli 2:2 (2:1)

/Biragi 40, Nzola 42 - Rahmani 8, Kvarachelija 57/

Subota

18.00: (4.55) Leče (3.90) Atalanta (1.75)

20.45: (2.70) Torino (3.10) Milan (2.75)

Nedelja

12.30: (2.40) Sasuolo (3.50) Kaljari (3.10)

15.00: (3.05) Monca (3.45) Frozinone (2.30)

15.00: (2.05) Udineze (3.45) Empoli (4.10)

18.30: (1.67) Inter (4.00) Lacio (5.00)

20.45: (1.50) Roma (4.20) Đenova (6.75)

Ponedeljak

18.30: (5.30) Salernitana (3.60) Verona (1.70)

20.45: (2.55) Bolonja (3.20) Juventus (3.15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MilanAtalantaLečeTorinoIvan JurićLuka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara