Dijego Čurin (©Reuters)
Dijego Čurin (©Reuters)

Red Bulova dobrodošlica Dijegu Čurinu

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.11.20. | 21:35

Argentinac bi večeras trebalo da debituje za Gremio

Dosta čudnu sezonu ima Gremio. Velikan iz Porto Alegrea nalazi se nadomak kvalifikacija za Kopa Libertadores (ima meč manje), a da u prvenstvu nije vezao dva trijumfa. Štaviše, još od avgusta nije spojio tri pobede u svim takmičenjima, te će večeras, na zatvaranju 19. kola brazilske Serije A protiv Bragantina (00.00) imati priliku da to učini po prvi put u novoj sezoni.

Međutim, trener Gremija, Renato Portalupi, mislima je na meču revanša osmine finala brazilskog kupa sa Žuventudom, u kojem će njegov tim za tri dana imati zadatak da odbrani minimalnu prednost iz prvog meča. Otud, iako je poveo sve igrače koje u ovom trenutku ima na raspolaganju, tamošnji mediji pretpostavljaju da će brazilski stručnjak večeras sačuvati nosioce igre.

Izabrane vesti

Zbog povreda definitivno neće biti Leandra i Alisona, koji se još uvek oporavlja od povrede levog članka, što otvara prostor Dijegu Čurinu, idolu Sero Portenja, u kojem je za tri godine postigao 55 golova, da upiše debi za novi tim. Argentinac bi čak mogao da se nađe u startnoj postavi, s obzirom da prvi napadač, Dijego Souza, ne blista u poslednje vreme, iako ga je Portalupi nedavno branio argumentom kako mu nedostaje podrška veznog reda.

Uprkos pobedi nad Žuventudom, nastup Gremija bio je ispod očekivanog, a vezni red se mučio bez pokretačke snage. Zbog toga se očekuje da Portalupi ukaže priliku Žan-Pjeru i Maikonu, dvojice igrača kojima su potrebni minuti nakon povreda, a koji su od ključnog značaja za dobro funkcionisanje na sredini terena.

Bragantino stiže u Porto Alegre u odličnom raspoloženju. Sa dve vezane pobede i tri meča uzastopna meča bez poraza u prvenstvu, tim iz Sao Paula je konačno isplivao iz zone ispadanja, ali se zbog rezultata u aktuelnoj rundi vratio u istu, te mu je večeras potreban još jedan dobar rezultat. Trener ekipe Maurisijo Barbijeri neće moći da računa na napadača Bruna Tubaraa, koji je pozitivan na korona virus.

BRAZIL 1 – 19. kolo

23.55: (2,10) Gremio (3,30) Bragantino (3,70)



tagovi

Brazil 1BrazilGremioBragantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara