Rasing se raduje golu (©Reuters)
Rasing se raduje golu (©Reuters)

Rasing zna kako treba s Bokom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 03:26

Plavo-beli dobili prvi meč Kope Libertadores

Dugo je Rasing čekao ovaj meč. Čuvao je svoje najbolje igrače u nekim manje bitnim prethodnim utakmicama, štedeo je snagu za Boku.

Kao da je tim iz Aveljaneda našao žicu gigantu iz Buenos Ajresa. Ume protiv njega. Koliko god da Boka uvek nosi na leđima zvanje favorita.

Izabrane vesti

Sve što je tako dugo čekao, Rasing je sproveo u delo. Prvi meč četvrtfinala Kopa Libertadores dobio je sa 1:0. Minimalac koji mu daje nade da može da izgura u revanšu na Bombonjeri. Uostalom, ovo mu je četvrti uzastopni meč protiv Boke u kojem nije poražen.

Ništa ne štima u Rasingu na klupskom nivou. Trzavice na liniji igrači – trener – uprava sve su jače, ali ove večeri nisu bile prepreka da se velikan obori na pleća. Sanjati je dozvoljeno. A, može da se sanja otvorenih očiju kada na jednom koraku oborite šampiona Flamengo, a na drugom zaljuljate Boku juniors.

Rasing je svoj jedini trofej Kopa Libertadores osvojio 1967. godine. Davno je bilo. Ali, sa ovakvim pobedama, može da se mašta kako pehar ponovo stiže u Aveljanedu.

Boka nije odigrala loš meč, iako nije u najboljoj formi. Štaviše, bila je bolji tim u prvom poluvremenu. Taj deo meča nije obilovao šansama, ali su gosti iz Buenos Ajresa imali tri, preko Teveza, Vilje i Fabrea, međutim, golman Arijas je bio na visini zadatka.

Drugo poluvreme – druga priča. Rasing je zapretio sa dve prilike, preko Mirande i Mene, a treća je bila – sreća. Malgareho se bacio na peterac prilikom centaršuta koji je preleteo sve ostale i glavom spakovao loptu u mrežu – 1:0.

Sve do samog finiša igralo se bez šansi. Boka je htela, ali nije znala kako, Rasingu je i ovo minimalno vođstvo bilo dovoljno. U poslednjih deset minuta tri prilike za žuto-plave, preko Soldana, Fabre i Zaratea, no neke su završile preko prečke, neke u Arijasovim rukama.

Revanš je 23. decembra na Bombonjeri. Boki neće biti lako, Rasing joj je ušao u glavu.

Ko prođe dalje igraće sa brazilskim Santosom u polufinalu.

KOPA LIBERTADORES

ČETVRTFINALE - REVANŠI

Sreda

Palmeiras - Libertad 3:0 (1:0) /prvi meč 1:1/

/Skarpa 21, Roni 68, Menino 82/

Santos – Gremio 4:1 (2:0), /prvi meč 1:1/

/Žorge 1, 54, Marinjo 16, Lersio 84 – Takijano 82/

Petak

01.30 (3,80) Nasional (3,35) River Plejt (2,05) /prvi meč 0:2/

ČETVRTFINALE - PRVI MEČ

Četvrtak

Rasing – Boka Juniors 1:0 (0:0)

/Malgareho 60/

 *** kvote su podložne promenama


tagovi

Rasing KlubBoka juniorsKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara