Kajo Žorge (©Reuters)
Kajo Žorge (©Reuters)

Kajo Žorge – zapamtite to ime (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 01:12

Mladi napadač odveo Santos do pobede

Sledeća velika stvar koja dolazi iz Brazila zove se Kajo Žorge! Ima 18 godina, važi za velikog talenta, budućeg „ubicu golmana“, a Inter iz Milana je već slao ponude za njega, koje je Santos odbijao.

Veliki Santos, klub čiji su dres nosili Pele, Nejmar i desetine drugih brazilskih velemajstora, znao je da ima novu „zlatnu bebu“ u rukama i rešio je da je sačeka, da poraste i da tek onda može da je za ogroman novac proda u Evropu. Deluje da je taj dan sve bliži...

Izabrane vesti

Jer, o Kaju Žorgeu će tek sada pričati kada je maltene sam odveo Santos u polufinale Kopa Libertadores! Crno-beli su u revanšu na svom terenu pregazili Gremio sa 4:1, a golobradi golgeter je postigao dva gola. Uz onaj jedan u prvom meču, koji je završen 1:1, Kajo je dao tri od pet Santosovih golova u četvrtfinalu. Definitivno je zvezda rođena!

Nie imao Gremio laku poziciju pred revanš, pošto je 1:1 iz prvog meča favorizovalo rivala, ali sve je otišlo dodatno po zlu kada je Žorge iz prvog napada doveo crno-bele do prednosti! Igrao se 12. sekund kada je jednu traljavu povratnu loptu presekao brzonogi napadač Santosa, obišao golmana i pogodio mrežu!

Dok su gosti pokušavali da se vrate u život, da povežu konce igre, stigao je i drugi gol. Marinjo je u 16. minutu golom krunisao neverovatnu kontru Santosa, maltene za pet sekundi je prošlo od protivničkog slobodnog udarca ispred gola crno-belih do gola na drugoj strani.

Nakon toga Santos je prepustio konce igre gostima, koji su držali loptu, imali su poneku šansu, ali nisu uspevali da promene rezultat. Tek u drugom delu je viđen novi gol, ali ponovo u mreži plavo-belih. I ponovo Kajo. Lopta je iz kornera prošla šumu nogu, a na petercu je dočekao za pogotke raspoloženi tinejdžer, koji je time rešio sve dileme ko će proći dalje. Do kraja je viđen još po jedan pogodak na obe strane, ali bez efekta na konačan ishod.

Santos će u polufinalu Kopa Libertadores igrati sa pobednikom dvomeča Rasing – Boka juniors.

 KOPA LIBERTADORES

ČETVRTFINALE - REVANŠI

Sreda

Palmeiras - Libertad 3:0 (1:0) /prvi meč 1:1/

/Skarpa 21, Roni 68, Menino 82/

Santos – Gremio 4:1 (2:0), /prvi meč 1:1/

/Žorge 1, 54, Marinjo 16, Lersio 84 – Takijano 82/

Petak

01.30 (3,80) Nasional (3,35) River Plejt (2,05) /prvi meč 0:2/

ČETVRTFINALE - PRVI MEČ

Četvrtak

01.30 (4,20) Rasing (3,35) Boka Juniors (1,95)

*** kvote su podložne promenama

 


tagovi

Kopa LibertadoresGremioSantosBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara