Poziv sa Sančes Pishuana: Mateus Saldanja zamena za Rafu Mira

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 21:27

Andalužani pregovaraju sa Valensijom oko prodaje napadača, a Brazilca iz Humske vide kao njegovog naslednika u klubu

Mateus Saldanja je partijama i golovima u prvom delu Mozzart Bet Superlige privukao pažnju brojnih evropskih klubova, a tu je i poziv koji bi mogao da bude posebno privlačan za brazilskog napadača, jer stiže iz španske Primere. Kako pišu lokalni mediji u Sevilji, klub sa stadiona Ramon Sančes Pishuan, traži zamenu za Rafu Mira koji bi uskoro mogao da pređe u Valensiju.

Navodi se da bi Sevilja od prodaje bivšeg napadača Vulverhemptona mogla da zaradi blizu10.000.000 evra, a nema sumnje da je ti cifra koja bi zadovoljila vodeće ljude iz Humske. Mir je pre dve i po godine plaćen 16.000.000 evra, ali ove sezone, kao i čitava ekipa, igra ispod svih očekivanja, pa je postigao svega dva gola na 19 mečeva u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

Estadio Deportivo piše da je sportski direktor Slepih miševa, Migel Anhel Korona, večeras na Pishuanu, kako bi pregovarao oko transfera napadača, što znači da bi sve moglo da bude gotovo u narednim danima.

Saldanja je u Partuzan stigao prošlog leta iz Džef Junajteda za obeštećenje od 1.300.000 evra i ispostavio se kao sjajna investicija Partnog valjka. U prvom delu sezone postigao je 15 golova u svim takmičenjima, ubedljivo vodi na listi strelaca Mozzart Bet Superlige, a zabeležio je i pet asistencija.

Danas se u turskim medijima govorilo o interesovanju Fenerbahčea za golgetera crno-belih, dok je na početku zimskih priprema sportski direktor Ivica Kralj poručio da je odluka kluba da Saldanja ostane u Partizanu i da može da je promeni samo ponuda koja ne može da se odbije.


tagovi

Mateus SaldanjaZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara