Foto: Star sport
Foto: Star sport

Makabi potrošio preko 5.000.000 evra zbog selidbe u Beograd

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 18:02

Ozbiljno opterećenje za budžet kluba iz Tel Aviva

Bez obzira koji rezultat bude večeras u Pioniru protiv Panatinaikosa, Makabi se oprašta od Beograda za ovu sezonu. Pre sedam mesec je Srbija bila drugi dom ponosa Izraelac zbog ratne situacije u njihovoj zemlji. Samo prvo kolo Evrolige je Makabi odigrao u Tel Avivu i to protiv Partizan Mozzart Beta, a od tada igrali su 17 mečeva u dvorani "Aleksandar Nikolić" i dve u Beogradskoj areni. Sve ovo je žestoko opteretilo bužet Makabija.

Kako piše Izrael Hajom, selidba u Beograd je koštala tim ove sezone čak 5,5 miliona evra. Troškovi koji prošlog leta nisu bili planirani.

Izabrane vesti

Ipak, po izbijanju rata u Izraelu prošlog oktobra, Beograd je otvorio vrata Makabiju da se smeste ovde za šta su svi u klubu u nekoliko navrata isticali da su neizmerno zahvalni, ali to ne znači da nisu potrošli ogromnu svotu novca kako bi sve funkcionisalo.

Konstantni letovi od Tel Aviva do Beograda su ozbiljno opteretili budžet. Čak 19 puta je tim ove sezone lete do Beograda i nazad što je koštalo oko 1,6 miliona evra. Ipak, smeštaj u Beogradu je bio još skuplji. Klub je iznajmio smeštaj za igrače i stručni štab za tri meseca i sve je koštalo oko 1,8 miliona evra.

Ostali troškovi su išli na dodatnu delegaciju ljudi koji su odsedali u Beogradu, organizacija mečeva je takođe koštala, a da pritom publike nije bilo. Kako je vreme odmicalo tako su cifre samo rasle.

Sada protiv Panatinaikosa u plej-of seriji u dvorani Pionir ima oko 1.000 navijača koji pružaju podršku.

Makabi je uprkos svemu imao neverovatnu sezonu i sa svim poteškoćama. Nadomak su Fajnal-fora jer večeras u Beorgadu imaju prvu meč loptu za odlazak u Berlin.


tagovi

KK Makabi Tel AvivEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara