©Reuters
©Reuters

Veliki peh za Francuze: Ernandes zvanično propušta Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.05.24. | 18:31

Levi bek Pari Sen Žermena doživeo pucanje ligamenta kolena

Pesimistične najave iz Grada svetlosti u vezi sa zdravstvenim stanjem Lukasa Ernandesa su se obistinile, te će levi bek zbog povrede kolena propustiti završnicu sezone, ali i Evropsko prvenstvo.

Detaljnim pregledima koji su obavljeni danas ustanovljeno je da je fudbaleru Pari Sen Žermena u susretu Lige šampiona sa Borusijom Dortmund pukao prednji ukršteni ligament levog kolena usled čega ga očekuje višemesečna pauza.

Izabrane vesti

Ernandes je peh doživeo prilikom duela sa Niklasom Filkrugom, a procene su da će se na teren vratiti tek krajem godine. Francuz je usled iste povrede propustio čitavu prolećnu polusezonu tokom prošle takmičarske godine, a u saopštenju sa Parka prinčeva potvrđeno je da igraču predstoji operacija.

"Danas obavljena magnetna rezonanca potvrdila je dijagnozu koju su klupski lekari postavili u sredu uveče. Igrač će narednih dana biti podvrgnut operaciji posle koje će biti jasnije kada se očekuje njegov povratak u trenažni proces", navedeno je između ostalom u objavi PSŽ-a.

Levi bek je ove sezone neizostavni deo Pari Sen Žermena, te će šampion Francuske značajno oslabljen dočekati revanš protiv Milionera, ali i generalno završnicu sezone. Povreda Ernandesa povod je za glavobolje i Trikolora koji su na Evropskom prvenstvu smešteni u Grupu D sa Poljskom, Holandijom i Austrijom.


tagovi

Lukas ErnandezPari Sen ŽermenFudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara