Roland Salaj (©Reuters)
Roland Salaj (©Reuters)

Povratak u Evropu je skoro gotova stvar: Frajburg naciljao Ligu šampiona i finale kupa

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.04.22. | 11:43

Večeras će u Hamburgu domaći Dinosaurusi pokušati da se iskupe navijačima za slaba izdanja u Cvajti i dokopaju se bitke za pehar DFB Pokala

Najveća utakmica za Hamburger i Frajburg poslednjih godina. Prvo polufinale DFB Pokala na programu je večeras na severu Nemačke, gde poslednji preostali drugoligaš dočekuje jedno od najprijatnijih iznenađenja Bundeslige. Folksparkštadion će biti krcat, rasprodat je za nekoliko minuta, što znači da će se za nezaboravnu atmosferu pobrinuti oko 57.000 gledalaca.

Pošto je HSV verovatno izgubio trku za promociju u Bundesligu, ovo polufinale bi moglo da mu bude poslednja velika utakmica u sezoni, osim ako drugoligaš ne pobedi i ne ode u finale u Berlinu. Pre tri godine Dinosaurusi su se našli u ovoj fazi, ali su tada podbacili protiv RB Lajpciga. Sada žele da odu u borbu za kup prvi put od 1987. godine, iako su kao član Cvajte prirodno autsajderi u ovakvom meču.

Izabrane vesti

S druge strane, Brajzgaueri su poslednji i jedini put ikada bili u polufinalu DFB Pokala 2013. godine. Nikada nisu napravili skok u finale, a sada im je ono nadohvat ruke, mada Frajburg sigurno neće dobiti besplatan put u Berlin.

20.45: (3,50) Hamburger (3,50) Frajburg (2,20)

Tim Kristijana Štrajha ove godine oseća svoju šansu za nešto veliko. Ekipa iz podnožja Švarcvalda napreduje na svim frontovima i namerava da odlična izdanja konačno transformiše u trofej. Očekivanja u Baden-Virtembergu su zaista velika. Zahvaljujući idejnom radu, Frajburg dobija simpatije u javnosti, ali mu one same po sebi nisu donele veliki uspeh do sada. Pored borbe za trofej, Frajburg napada i istorijsku promociju u Ligu šampiona.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

Sastav sa Evropa Parka nema čega da se plaši. Ako izuzmemo poraz od Bajerna, izabranici Štrajhovi momci nisu izgubili nijedan duel u poslednja dva meseca. To je u oštroj suprotnosti sa formom Hamburgera, koji je tradicionalno pokvario svoje planove da se vrati u Bundesligu. Poslednji put je lako savladao Karlsrue, i nije nemoguće da se vrati u borbu za promociju u finišu sezone.

Kao da je neko prokletstvo palo na HSV posle brojnih sezona u kojima je uspevao da se spase od ispadanja u Cvajtu. Međutim, od jeseni 2018. želi da napusti drugi rang, a na kraju sezone u lučkom gradu uvek nešto krene po zlu. Isto tako, planovi Hamburgera počeli su da se ruše i ovog proleća, pa je ekipa trenera Tima Valtera trenutno na šestom mestu prvenstvene tabele.

Trijumf u Kupu tako bi predstavljao utehu istorijskom klubu sa severa. U boj će Hamburger bez povređenog defanzivca Rora, koji se pridružio beku Lajboldu i golmanima Johansonu i Opermanu. Frajburgu će nedostajati dvojica mladića, vezista Kejtel i napadač Šade.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

NEMAČKA, KUP - POLUFINALE

Utorak

20.45: (3,50) Hamburger (3,50) Frajburg (2,20)

Sreda

20.45: (1,45) RB Lajpcig (4,40) Union Berlin (7,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kup NemačkeHamburgerFrajburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara