Pablo Pjati (©AFP)
Pablo Pjati (©AFP)

Studentima iz La Plate premijerni trofej Liga kupa Argentine i karta za Libertadores (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.05.24. | 01:39

Estudijantes posle penala bio bolji u finalu od Veleza sa 5:4. Posle 120 minuta je bilo 1:1

Prošle godine je Estudijantes osvojio Kup Argentine, izborio plasman u Kopa Libertadores, a elitno takmičenje na tlu Južne Amerike je osigurano i za 2025. godine. U finalu Liga kupa Argentine u Santijago del Esteru, Studenti iz La Plate su bili bolji od Velez Sarsfilda sa 5:4 posle penala. Posle 120 minuta igre je bilo 1:1.

Ovo je prvi trofej za crveno-bele u petom izdanju ovog takmičenja. Dva puta je pehar odlazio u ruke fudbalera Boke Juniors, a po jednom Kolona i prošle godine Rosarija.

Izabrane vesti

Bilo je mnogo strasti, kao što uvek bude kod Gaučosa. Dva crvena kartona su dobili Fernandez iz Veleza i Benedeti iz Estudijantesa. Poveo je tim iz La Plate u 14. minutu, kada je Mankuso zatresao mrežu ekipa iz Buenos Ajresa, ali u nastavku bolja igre Veleza koji je sa igračem manje na terenu izjednačio preko Sarka u 63. minutu.

Ubrzo su ekipe bile brojčano izjednačene posle direktnog crvenog kartona Benedetija. Do kraja meča tvrd duel, sa malo šansi. Velez je bio za nijansu bolji i bliži trofeju, ali odluka o ovogodišnjem pobedniku Liga kupa i nasledniku Rosarija je pala u penal-ruletu.

Posle dva promašena jedanaesterca fudbalera Veleza Garsije i Kaseresa, Askasibar je imao šansu da Estudijantesu donese trofej posle pete serije, ali mu je golman Markijori odbranio.

Prva meč lopta za ekipu iz La Plate nije iskorišćena, ali jeste druga u šestoj seriji. Montoro je promašio za velikana iz Buenos Ajresa, odnosno čuvar mreže Mansilja ga je pročitao i odbranio mu udarac sa 11 metara. Vezista Fernando Zukui je bio siguran i doneo veliku slavlje Studentima, trofej koji im znači učešće u grupnoj fazi Kopa Libertadores naredne godine i odlična uvertira pred sledeću nedelju kada startuje šampionat Argentine - Liga profesional.

O istorijatu Estudijantesa i Veleza pročitajte OVDE.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

LIGA KUP ARGENTINE - FINALE (JEDAN MEČ, NEUTRALNI TEREN)

Nedelja

Estudijantes - Velez Sarsfild 5:4 (1:1, 1:0)

/Mankuso 15 - Sarko 63/



tagovi

Južna AmerikaLiga kup ArgentineEstudijantesVelez SarsfildVelez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara