undefined
undefined

Pakt sa Kraljem! Real sprema najveći transfer u istoriji

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.06.24. | 11:23

Ukoliko se prognoze Marke i Bilda ispune, Florijan Virc postaće najskuplji igrač madridskog velikana

Pre dva dana oglasio se Bild, danas na naslovnoj strani i madridska Marka, pa kad se dva tako uticajna i dobro informisana medija slože oko neke informacije, onda tu definitivno ima makar dima: Florijan Virc (21), jedan od najboljih mladih fudbalera na planeti, sledeća je velika meta Real Madrida!

To je priča koja bi trebalo uskoro da se 'razgori'.

Izabrane vesti

Prema navodima Hoze Feliksa Dijaza, novinara madridskog lista, Kraljevski klub već je napravio neke pristupne korake, a sve po dobro utvrđenoj transfer-strategiji po kojoj posluje već neko vreme i koja funkcioniše sasvim dobro.

Radi se o tome da Realovi 'specijalici' postepeno prilaze svakom mladom igraču kog 'namirišu'. Obavljaju duge i konkretne razgovore sa njim, iznose mu čitave dugoročne projekte, objašnjavaju fazu po fazu razvoja i praktično predviđaju svaku godinu karijere, ne ostavljajući prostor za improvizaciju i eventualne neuspehe.

Real se u tim razgovorima postavlja u skladu sa svojim statusom najvećeg kluba sveta, dominantno, možda i pomalo nadmeno (posebno u onom delu kad superiorno poručuje svojim metama da ne slušaju ponude drugih klubova, jer za tim nema nikakve potrebe), ali s jasnim planom šta želi da napravi od potencijalnog pojačanja. Tako je bilo u slučaju Oreljana Čuamenija, Eduarda Kamavinge, Džuda Belingema, Brazilca Endrika...

Svi su oni pali na glamur madridskog giganta, mnogi čak odbili finansijski bolje ponude, jer u Madridu su ih ubedili da se samo u belom može do zvezda i ispunjenja svih snova.

Ova poslednja Liga šampiona valjda je samo učvrstila taj status nenadmašnog fudbalskog dominatora, što mu već nekoliko godina unazad dođe kao Meka za tajtalentovanije igrače iz svih krajeva sveta.

Kada je Florijan Virc u pitanju, on sigurno ne bi bio najkrupnija zverka što ju je Florentino Perez ulovio u svojoj bogatoj predsedničkoj karijeri, međutim svakako bi bio najskuplja (Eden Azar plaćen je 120.800.000).

Te stvari diktira tržište, a ono kaže da sjajni Nemac vredi najmanje 150.000.000 evra! To je cifra ispod koje Bajer Leverkuzen neće pustiti svoju prvu zvezdu, potvrdio pre nekog vremena Fernando Karo, izvršni direktor kluba. Zanimljivo, Marka tvrdi kako se Madriđani ne bi mnogo ni pogađali i kako bi bili spremni da plate pomenuti iznos.

Prema istom izvoru, čak je napravljena neka vrsta usmenog dogovora, po kom Virc ostaje još jednu sezonu u Leverkuzenu, pa onda na leto 2025. stiže na Santijago Bernabeu.

Naslov u Marki glasi ovako: El pacto de Wirtz y el Real Madrid!

U prevodu, pakt Reala i Virca, a onda je ispod odmah i pojašnjenje da se radi zapravo o 'dvostrukom paktu', koji podrazumeva ostanak 21-godišnjeg ofanzivca još godinu dana u Bajeru, dodatno sazrevanje, standardno igranje u Ligi šampiona, pa tek onda selidbu u Madrid.

"Real Madrid je poslednjih nedelja pooštrio pritisak na nemačkog internacionalca. Istorija se ponavlja: Beli klub je pre nekoliko meseci počeo da radi na njegovom angažovanju, bez žurbe, održavajući interesovanje konstatntnim", stoji u tekstu.

Navodi se još da sudbina Florijana Virca nema nikakve veze sa eventualnim dolaskom Ćabija Alonsa u Real, mada je te dve stvari zaista teško razdvojiti...

Podsetimo, Bajern Minhen takođe motri na najtalentovanijeg Nemca, ali veliko je pitanje da li bi bio spreman da plati 150.000.000. Maks Eberl pomenuo je nedavno da će Bavarci iskoristiti šansu ukoliko se ukaže. Bajernov eventualni adut moglo bi da bude Vircovo navijačko opredeljenje, jer pre dve godine momak je uslikan kako kod kuće trenira u dresu minhenskog kluba. Od tada se spekuliše kako mu je Bajern u srcu. On to ipak nije želeo da potvrdi.

Trenutno, Real je taj koji vodi u trci. I oko toga se slažu i Marka i Bild.

A to već nešto znači, kako smo već konstatovali...

Iza Florijana Virca je izlazak iz teške povrede i najbolja sezona u karijeri. Postigao je 18 i namestio 20 golova u svim takmičenjima. Pucanje ukrštenog ligamenta nije ostavilo ni najmanji trag.


tagovi

Florijan VircLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara