Florijan Virc na treningu nemačke reprezentacija (©Reuters)
Florijan Virc na treningu nemačke reprezentacija (©Reuters)

Ni Ronaldo, ni Mesi – Vircov junak iz detinjstva je direktor Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 09:39

Jedan od najperspektivnijih nemačkih fudbalera današnjice otkrio da je kao klinac navijao za Verder zbog Marka Marina

Osvajanjem senzacionalne duple krune sa Bajer Leverkuzenom pažnju nemačke, ali i generalno svetske fudbalske javnosti je Florijan Virc privukao na sebe. Iako taletnovani vezista ima tek 21 godinu, Nemci očekuju da bude jedan od lidera Pancera na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Od Mundijala u Kataru, koji je propustio zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata kolena, Virc je propustio samo jednu od 15 prijateljskih utakmica Nemaca. S pravom su očekivanja visoka.

Izabrane vesti

Međutim, ima još uvek mnogo toga što se o njemu ne zna. Primera radi, tek je sada nekadašnji omladinac Kelna otkrio u intervjuu za Bild kako je u detinjstvu navijao za Verder iz Bremena.

Pritom, nije imao nikakvih dodirnih tačaka sa tim klubom. Samo, za Verder je u periodu od 2009. do 2012, dakle kada je Virc imao šest, pa sve dok nije napunio devet godina, igrao njegov omiljeni fudbaler Marko Marin.

Sadašnji tehnički direktor Crvene zvezde je igrao na poziciji za koju će se kasnije ispostaviti da će i Virc da igra, kao plejmejker koji pokriva i krila. Interesantno, ali malom Vircu je u moru daleko popularnijih svetskih zvezda baš Marin bio najprivlačniji na terenu. Nije se, poput većine svojih vršnjaka, ugledao na Kristijana Ronalda ili Lionela Mesija.

Jedan drugar i ja smo u to vreme navijali za Verder iz Bremena. Nemam ideju zašto, jer nisam imao nikakvu vezu sa Bremenom, kao ni moja porodica. Mislim da mso u stvari bili navijači tadašnjih igrača. Moj drug je bio lud za Mesutom Ozilom, a ja sam bio lud za Markom Marinom. Nizak, dribler brz kao munja koji nadigrava veće od sebe. Kada sam bio dete mislio sam da je fenomen“, priznao je Virc.

Marko Marin u dresu Verdera (©Reuters)Marko Marin u dresu Verdera (©Reuters)

Marin nije uspeo da dostigne najveće vrhove, kakve su mu predviđali na početku karijere. Iako je stigao 2012. iz Verdera u Čelsi, nije se snašao u Premijer ligi i kasnije ga je put preko Sevilje, Fjorentine, Anderlehta, Trabzona i Olimpijakosa poslao u Zvezdu. Za nacionalni tim Nemačke je Marin odigrao svega 16 utakmica, dve manje nego što Virc već sada ima upisane u svoj reprezentativni staž.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------


tagovi

Florijan VircMarko MarinFudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara