Zvanično: Leverkuzen zamenu za kapitena platio 15.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 00:19

Ta sada ima otvorena vrata za odlazak...

Govorilo se o Rafi Marinu (22) iz Real Madrida, zatim o centralnom veznom Đirone Aleišu Garsiji (26), međutim prvo pojačanje Bajer Leverkuzena za iduću sezonu postao je širom auditorijumu malo poznati defanzivac Rena Žanuel Belosjan (19)!

Mladi reprezentativac Francuske odlikuje se veoma dobrom tehnikom, po potrebi može da pokrije i poziciju levog beka, a cena govori da se radi o jednom od najtalentovanijih defanzivaca svoje generacije. Bajer je iskeširao Renu 15.000.000 evra!

Izabrane vesti

Ovaj transfer govori da je Džonatan Ta (28), jedan od kapitena, sve bliže odlasku iz redova nemačkog šampiona. Njemu ugovor ističe idućeg leta, pa je predstojeći prelazni rok poslednja šansa da Verkself nešto zaradi na njemu.

Podsetimo, za snažnog štopera interesovanje pokazuju Bajern Minhen i nekoliko engleskih premijerligaša...

Leverkuzen je poslednjih godina imao puno uspeha s kupovinom centralnih odbrambenih igrača. Pun pogodak bili su i Edmond Tapsoba i Pjero Inkapije i Odilon Kosunu.

Sva trojica kupljena su za manje od 50.000.000 evra, a sada vrede oko 150.000.000.

Dolazak Žanuela Belosjana trebalo bi da znači da je Bajer definitivno odustao od Rafe Marina. Ali i dalje je prvi favorit za dovođenje Aleiša Garsije.

Nakon osvojene titule i sa skokom cena najvećeg broja igrača, igrački kadar Bajer Leverkuzena trenutno je jedanod najskupljih na svetu. Staje skoro 650.000.000 evra.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Žanuel Belosjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara