Kompanijev prvi dobar posao u Bajernu: Dejvis od danas bliže ostanku nego odlasku u Real

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 01:38

Belgijanac navodno izvršio veliki uticaj na brzonogog beka

Strahovali su u Bajernu mesecima unazad da bi mogao da im se ponovi "slučaj David Alaba", te da bi Alfonso Dejvis idućeg leta mogao da pređe u Real Madrid bez obeštećenja (ili u nešto boljoj varijanti ovog leta za neku siću), međutim u poslednja 24 sata u Minhenu su, čini se, napravili ozbiljan pomak kada su u pitanju pregovori sa Kanađaninom oko nastavka saradnje.

Dobro informisani Florijan Pletenberg javio je da uticaj Vensana Kompanija počinje da deluje na igrača i da je on trenutno bliži odluci da ostane, nego da ode iz kluba.

Izabrane vesti

Novi trener je navodno već obavio razgovor sa Dejvisom, objasnio gde ga i kako vidi u budućnosti i poručio mu kako može dodatno da ga unapredi.

Ovo je, naravno, tek prvi korak, ali svakako veoma važan u čitavom procesu 'vraćanja poverenja igrača u klub'. Dejvis je kod Tuhela često sedeo na klupi, nije imao ni izbliza veliki uticaj kao kod prethodnih trenera, pa ne čudi što je Real uspeo da mu priđe do te mere da se u jednom momentu činilo kako će ga sigurno privoleti da se preseli u Madrid.

Kada je novac u pitanju, Bavarci su spremni da se pomere sa mrtve tačke i da prvobitnu ponudu od 13.000.000 po godini povećaju, kao i da ubace bogate bonuse.

To i dalje neće biti ona cifra na kojoj je Dejvisov agent insistirao (20.000.000), međutim posle razgovora sa Kompanijem i pozitivnih signala, nije isključeno da igrač pristane i na nešto manju platu od tražene.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Alfonso Dejvis

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara