Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ne kači se sa Gremijem kada igra kod kuće (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.11.20. | 01:59

Deveti meč zaredom bez poraza na svom terenu, Bragantino pao za četiri minuta u drugom poluvremenu - 2:1

Gremio nije izgubio kod kuće u poslednjih devet utakmica. Poslednji poraz imao je u sedmoj rundi šampionata. Od tog momenta, dobio je pet utakmica i igrao četiri puta nerešeno. Velika se energija oseća u Porto Alegreu na Gremijevoj Areni, čak i kada nema navijača, pa je zaključak da treba igrati na ovaj tim, ili barem staviti 1X, kada nastupa na domaćem terenu. Videlo se to i na meču protiv Bragantina u kom su Besmrtni trikolori slavili s 2:1 (0:0).

Možemo slobodno da kažemo da ovaj meč dobrih 70 minuta nije bio nešto primamljiv, više je to bilo dosadno i neubedljivo sa obe strane, ali Gremio je imao inicijativu i samo se čekalo kada će da proradi.

Izabrane vesti

To se dogodilo u 68. minutu i to posle prekida. Tačnije, posle kornera se najbolje snašao David Braz, pa je uprkos činjenici da je defanzivac zaista reagovao u stilu napadača i poslao veoma važnu loptu u mrežu za 1:0. Nekih sedam minuta pre gola je preuzeo kapitensku traku i to ga je očigledno motivisalo.

Uzdrmao je Gremio ovim golom Bragantino koji je u vlasništvu Red Bula, a dodatno mu je skresao krila drugim golom koji je stigao samo četiri minuta posle prvog. Orehuela je zasluženo stigao do pogotka, naplatio je dobru aktivnost po desnoj strani tokom cele utakmice i tako zapravo rešio meč.

Do kraja je Bragantino uspeo do jednog gola, strelac je bio Urtado u 78. minutu na pomalo i čudan način, ali suština se nije promenila. A ona kaže - ne kači se sa Gremijem kada igra kod kuće.

Dakle, deveta uzastopna utakmica u kojoj je Gremio ostao neporažen igrajući na domaćem terenu. Imajte to na umu kada sledeći put budete sastavljali tiket uključujući uvek zanimljivu brazilsku Seriju A.

Vezao je Gremio treću pobedu na poslednje četiri utakmice i sada se polako penje na zgusnutoj tabeli. Trenutno ima 27 bodova, dok je Bragantino na 19.

BRAZIL 1 – 19. kolo

Palmeiras - Atletiko Mineiro 3:0 (1:0)

/Veiga 19, Roni 70, Ribeiro Silva 77/

Gremio - Bragantino 2:1 (0:0)

/Braz 68, Orehuela 72 - Urtado 78/



tagovi

Gremio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara