Fudbaleri Partizana (©MN Press)
Fudbaleri Partizana (©MN Press)

NAJAVA DANA (sreda, 17. februar): Partizan gostuje u Ivanjici, košarkaši Zvezde čekaju Borac, Ronaldo se vraća kući

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.02.21. | 07:13

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Porto je četiri puta uzastopno remizirao, što navodi na zaključak o izvesnim manjkavostima u igri domaćina. To će Ronaldo i družina pokušati da iskoriste. Inače, Stara dama za sobom ima poraz od Napolija u Seriji A, ali i remi s Interom u drugoj polufinalnoj utakmici Kupa Italije. Kako bilo, očekuje se da Porto igra nešto zatvorenije, kako bi pokušao da zaustavi napade Italijana koji su ih poslednji put takođe u osmini finala Lige šampiona preslišali 2017. godine.

SEVILJA – DORTMUND, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Andalužani su vezali devet pobeda, igraju veoma dobro u oba pravca, a posebno impresionira njihov niz od sedam utakmica bez primljenog gola. Borusija s druge strane grca. Slavila je samo jednom na poslednjih šest bundesligaških utakmica, kriza se oseća na svim nivoima u klubu što Milionere stavlja u podređen položaj uoči gostovanja na Sančez Pishuanu.

JAVOR – PARTIZAN, 13.00

(Fudbal Srbija 1)

Mogli su Ivanjičani lagano sa 4:1 da potuku Mladost, mogli su i u X da odvedu susret sa Napretkom, ali će im teško biti išta od bodova prisvoje protiv Partizana. Poslednja dva međusobna viđanja Parni valjak je dobijao sa 6:2, a zatim sa 4:0, što izaziva na razmišljanje o lagodnijim tipovanjima na golove. To je naročito izraženo nakon što je tim Aleksandra Stanojevića iz Novog Pazara poneo pobedu od 4:1 u 21. kolu Superlige Srbije.

BARNLI – FULAM, 19.00

(Fudbal, Engleska 1)

Njukaslovih plus sedam u odnosu na Fulam koji je na čelu crvene zone u ovom momentu najveći su problem gostujućeg tima koji je sa 0:2 u prošlom kolu savladao Everton. Barnli je takođe bezbedan, a pošto su forme timova poprilično ujednačene očekuje se izjednačen meč. Treba napomenuti da je Barnli poslednji put u januaru u okviru FA kupa savladao Fulam sa 0:3.

EVERTON – MAN. SITI, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

Posle poraza od Fulama, jasno je da Everton ne čeka ništa dobro u okršaju sa Sitijem. Gvardiolin tim u proteklom kolu potukao je Pevce sa 3:0, pa će Everton morati da se suoči sa motivisanim liderom čiji grb mu je preseo pet puta uzastopno. Poslednji meč para koji je odigran prvog dana u godini dobio je Mančester Siti s konačnih 2:1.

MARSELJ – NICA, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Marselj brlja u poslednje vreme, a ni Nica nije ništa bolja. Dakle, može se računati da će na ovom susretu faktor favorizovanog tima biti unapred precrtan kao opcija. Poslednji meč Marselj je rešio s X ishodom protiv Bordoa, dok je Nica časno, sa 2:1 poražena od PSŽ-a. Na međusobnim okršajima Marselj je godinama neprikosnoven, ali će Nica shodno formi rivala pokušati da stane na kraj toj tradiciji.

LEVANTE – ATL. MADRID, 19.00

(Fudbal, Španija 1)

Lider Primere je do sada primio svega 13 golova, pa su šanse Levantea da mu pomuti slavu više teorijske nego ozbiljno izvodljive. Uostalom, kada nije išlo s Osasunom u proteklom kolu, kako će to ići sa Simeonovim Atletikom koji je se debelo opametio nakon iznenađujućeg poraza od Kornele u Kupu kralja Španije.

LEGANES - ALMERIJA, 19.00

(Fudbal, Španija 2)

Biće uzbudljivo, jer Almerija je trenutno treća, dok Leganes koji ima šest bodova manje u ovom momentu zauzima četvrto mesto. Utakmica bi mogla biti tvrda, naročito ako znamo da su timovi jednako uigrani, te da je Leganes vezao tri uzastopne pobede, a da je Almerija od poslednjih pet utakmica sa X ishodom rešila svega dva.

GIMARAIS – FARENSE, 22.45

(Fudbal, Portugalija 1)

Gimarais juri evropsku zonu, dok Farense brani 15. mesto koje ga drži van zone ispadanja. Lako im biti neće, budući da će Gimarais pokušati da vida rane koje im je naneo Rio Ave u proteklom kolu kada ih je savladao sa 1:3. Poslednji januarski meč para dobio je Gimarais sa 3:1.

CRVENA ZVEZDA – BORAC, 18.05

(Košarka, ABA liga)

Marko Marinović, trener Borca jasan je kada kaže da Čačani u Beograd ne idu s belom zastavom. Međutim, čeka ih osvajač Kupa Radivoja Koraća, koga Borac nije savladao još od 2018. godine. Bez dvoumljenja, Radonjićeva Zvezda na ovom meču je favorit, ali ne treba očekivati ni potpuno nevidljiv Borac, naravno budu li momci sa Morave igrali jednako motivisano kao što su to radili protiv Partizana.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara