(©Reuters)
(©Reuters)

A, delovao je tako obećavajuće... Krah karijere Entonija Džošue (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.09.24. | 09:37

Danijel Duboa nokautirao zemljaka u petoj rundi

Kada se pojavio delovao je tako obećavajuće, kao nova velika stvar u posrnuloj teškoj kategoriji. Entoni Džošua je stupio u ring kao nekadašnji olimpijski šampion, sa telom kao da su ga bogovi isklesali, pa je još u borbi za svetsku titulu nokautirao godinama dominatnog i pomalo bokserski dosadnog Vladimira Klička.

A, onda se ispostavilo da to nije bio početak velike karijere, nego početak – kraja. Umesto dominacije teškom kategorijom, Džošua je negde zalutao, nije ostvario ni mrvu od očekivanog, od onog što mu se predviđalo, a sinoć je cela ta priča možda i gotova. U svakom slučaju od Entonija Džošue kao nekog šampiona za pamćenje neće biti ništa, jer je doživeo još jedan težak poraz, zemljak Danijel Duboa ga je nokautirao u petoj rundi.

Izabrane vesti

Bio je to meč za titulu prvaka sveta u IBF verziji. Sedam godina mlađi Duboa ušao je u ring sa skorom 21-2 u karijeri, maltene bez ijednog skinutog velikog skalpa. Najbolji borac sa kojim se sreo bio je Oleksandar Usik, koji ga je nokautirao u devetoj rundi.

Međutim, Džošuina karijera je na nizbrdici već neko vreme, a Duboa je sinoć samo pogurao krošeom u petoj rundi, koji je poslao nekadašnjeg „zlatnog dečka“ britanskog boksa na spavanje.

Možda Duboa sada zatraži novu priliku da ukrsti rukavice sa Usikom, koji ne izbegava nijednog rivala. Fantastični Ukrajinac je naslagao Britance kao metar drva: u poslednjih sedam mečeva tukao je Džošuu dva puta, Fjurija, Dubou, Čisoru i Beljua. Gotovo da nema više koga ni da pobedi, osim da okreće novi krug...


tagovi

boksEntoni DžošuaDanijel Duboa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara