Murinjo i Klop (© Reuters)
Murinjo i Klop (© Reuters)

NAJAVA DANA (četvrtak, 28. januar): U centru pažnje Murinjo i Klop

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.01.21. | 06:47

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

TOTENHEM – LIVERPUL, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Nema lakih rešenja, odnosno sigurica pred tipovanje na meč u Londonu. Pevci su egal po monogo čemu sa Liverpulom koji po tradiciji dobija međusobne mečeve. Međutim, Liverpul je još uvek pod utiskom nokauta od strane Mančester Junajteda u FA kupu, na poslednjih pet susreta ima tri X ishoda, plus poraze od Sautemptona i Barnlija. Pevci će to negativno raspoloženje pokušati da pretvore u vlastitu prednost.

NAPOLI – SPECIJA, 21.00

(Fudbal, Kup Italije)

Napoli je u favorizovanoj poziciji, a Specija u poziciji koja ne obećava puno zato što rival hoće da se sveti za nedavni poraz od 1:2 u 16. kolu Serije A. Sve u svemu, Gatuzo je pred vrlo važnom bitkom gde će njegovi puleni morati da dokažu da je prolazna boljka bio i poraz od Verone u šampionatu. Naruku će mu ići i poduži spisak povređenih u redovima Specije.

SPARTA ROTERDAM – TVENTE, 18.45

(Fudbal, Holandija 1)

Sparta je tri puta uzastopno poražena u Roterdamu. S druge strane je Tvente koji je do ovog momenta u gostima poražen samo jednom. Dakle, domaći mogu biti u sosu, s obzirom na pomenutu statistiku kojoj oponira poslednji rezultat para. Naime, Sparta je u decembru dobila Tvente sa 0:2. Moglo bi ovde da bude neizvesno.

AJAKS – VILEM II, 21.00

(Fudbal, Holandija 1)

Izgleda da je suludo pitanje da li će, a ne s koliko postignutih golova Kopljanici mogu da dobiju Vilem II. Gosti su naime u fenjeraškoj skupini, a mečevi para uglavnom su bili definisani njihovim porazima sve do poslednja dva viđanja. Naime, Vilem II je u decembru 2019. slavio sa 0:2, da bi zatim pred doček ove godine remizirao sa 1:1. Kopljanici će se svetiti zbog ovih ishoda. 

BENFIKA – BELENENSES, 22.15

(Fudbal, Kup Portugalije)

Nije verovatno, već je sigurno da će Benfika u četvrtfinalu igrati na potpunu terensku i rezultatsku dominaciju. To je sigurno nakon izgubljenog polufinala Liga kupa Portugalije od ekipe Brage, te remija s Nacionalom u Primeiri. Belenenses koji je inače skoro redovna mušterija Benfike sigurno će pokušati da se defanzivnim pristupom igri izbori za svoju šansu.

ST. PAULI – BOHUM, 20.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Bohum je druga sila Cvajte ima izvanredan defanzivni red, a St. Pauli tek na 16. mestu. U prvom kolu igrali su za konačnih 2:2 u Bohumu. Ipak, domaće ne treba smesta svrstavati u apsolutne favorite. Naime, St. Pauli se popravio u poslednje vreme, o čemu svedoče dva vezana remija i dve pobede sa poslednje četiri utakmice.

ALKOJANO – ATL. BILBAO, 21.00

(Fudbal, Kup kralja Španije)

Od rutinske stepenice u kupu, do košmara u kojem im trećeligaš, sa igračem manje, zadaje nokaut, Real je uspeo da stigne za samo 35 minuta. Alkojano, član Segunde B, golom u 115. minutu priredio je senzaciju na svom terenu i u produžetku eliminisao veliki Real Madrid (2:1). Bilbao treba da osveti čast velikog rivala, naravno favorit je ali posle već viđenog ko se može zakleti da će sve teći kao po loju.

SION – BAZEL, 21.00

(Fudbal, Švajcarska 1)

Sion ima tri X ishoda na poslednjih pet utakmica i znatno je bolji nego na početku vojevanja. Bazel, iako je četvrti, beleži oscilacije u igri, a u utakmicu ulazi nakon poraza od Ciriha s konačnih 1:4. Mogla bi ova utakmica da donese veliki naboj, jer Sion će se braniti od debakla kakvim ga je Bazel častio u decembru kada je poražen sa 4:2.

HIMKI – FENERBAHČE, 18.00

(Košarka, Evroliga)

Ekipa Igora Kokoškova sve je ozbiljnija, o čemu svedoči i svih pet uzastopnih evroligaških pobeda. Pošto je Himki potvrđeno najtanji, a pamti i poraz od Turaka u novembru mesecu kada je zabeležen konačni rezultat od 83:71, jasno je da polemike o favoritu nema. Umesto toga, treba se fokusirati na poene, pa proceniti raspone pogodaka za tipovanje na aktuelne margine.

MILANO – ZENIT, 20.45

(Košarka, Evroliga)

Milano je u seriji od pet uzastopnih pobeda, ali ga je Zenit pre godinu dana valjano namučio kada su ga ipak dobili sa 73:72. Ovo je zaista razlog za ozbiljnu pripremu utakmice, jer Rusi će se evidentno braniti iz sve snage. Nisu dozvolili ni Barseloni da ih bez borbe dobije sa 85:81, a neće im se ni sada nešto tako omaći.



tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara