Hames Rodrigez i Darvin Nunjez (©AFP)
Hames Rodrigez i Darvin Nunjez (©AFP)

Miriše na penale: Hames opet onaj stari, “Ludak” promenio DNK Urugvaja

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.07.24. | 23:05

Kopa Amerika: Kolumbija i tim Marsele Bijelse noćas (02.00) u Šarlotu odlučuju ko će na megdan Gaučosima u finalu

Argentina je očekivano finalista Kopa Amerika posle pobede nad Kanadom sa 2:0 prethodne noći. Očekivalo se na drugoj strani da će biti Brazil, da ćemo da gledamo reprizu borbe za tron, od pre tri godine, ali je Urugvaj eliminisao Selesaa u četvrtfinalu. Na noge timu Marsele Bijelse noćas (02.00) u Šarlotu dolazi Kolumbija. Kafeterosi su preslišali Panamu, slavili sa 5:0 u četvrtfinalu i pokazali da se vraćaju u vrh posle nekoliko godina posrtanja.

Kolumbija igra najlepši fudbal na šampionatu. Hames Rodrigez blista, doživljava drugu mladost. Prijala mu je promena sredine, odlazak prvo iz Evrope, a onda i iz Azije i povratak u Južnu Ameriku, u redove brazilskog velikana Sao Paula. Postigao je gol i imao pet asistencija na prvendtvu i zasenio sve u SAD-u. Radi se o selekcijama približnog kvaliteta. Nijanse će da odlučuju, ne bi bilo čudno da penali odrede finalistu.

“Ludak” Bijelsa je promenio DNK Urugvajaca. Odrekao se veterana, stvorio novi tim. Edinson Kavani je završio reprezentativnu karijeru, dok je Luis Suarez u drugom planu, odigrao je veteran tek 11 minuta na Kopa Amerika. Darvin Nunjez iz Liverpula je vođa napada.

02.00: (2,80) Kolumbija (2,95) Urugvaj (2,85)

Urugvajci će biti oslabljeni u polufinalu u Karolini. Ronald Arauho iz Barselone je povređen, dok je Nahitan Nandez suspendovan zbog crvenog kartona u četvrtfinalu protiv Brazila, kada je bilo 0:0 posle 90 minuta, a u penal seriji pao je Selesaa, koji nastavlja očajne igre i posle promene selektora ove godine, odlaska Fenanda Diniza i dolaska iskusnog Dorivala Žuniora. Dugo su Brazilci čekali Karla Ančelotija kao naslednika Titea, ali je Italijan odlučio da ostane veran Realu.

Umesto 2 u poslednjioj liniji tima biće Himenez iz madidskog Atletika, dok će Giljerme Varela iz Flamenga da bude zamena za Nandeza. Kolumbijci će biti jači za vezistu Džefersona Lermu iz Kristal Palasa koji je pauzirao protiv Paname zbog žutih kartona. Mateus Uribe je bio odlična zamena, ali se verovatno vraća na klupu.

Ove dve selekcije su prošle godine igrali u trećem kolu kvalifikacija za Mundijal u SAD, Kanadi i Meksiku 2026. Bilo je 2:2 u Barankilji, na obala Karipskog mora, a Darvin Nunjez je spasao svoj tim poraza u sudijskoj nadoknadi.

Prethodna tri meča ovih reprezentacija su završeni remijem. Pre tri godine u četvrtinalu Kopa Amerike nije bilo pogodaka posle 90 minuta, a u penal seriji u Braziliji Kafeterosi su otišli u piolufinale. Sada će Urugvaj imati šansu za revanš. Kolumbija na šest prethodnih mečeva nije pobedila narednog rivala (četiri remija i dva poraza).

POTENCIJALNI SASTAVI

URUGVAJ (4-2-3-1): Roše - Varela, Himenez, Olivera, Vinja - Valverde, Ugarte - Pelistri, De la Kruz, Arauho - Nunjez

KOLUMBIJA (4-2-3-1): Vargas - Munjoz, Sančez, Kuesta, Mohika - Rios, Lerma - Arijas, Rodrigez, Dijaz - Kordoba

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

KOPA AMERIKA – POLUFINALE

Sreda

Argentina - Kanada 2:0 (1:0)

/Alvares 22, Mesi 51/

Četvrtak

02.00: (2,80) Kolumbija (2,95) Urugvaj (2,85)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa Amerika 2024Kopa Amerikareprezentacija Kolumbijereprezentacija Urugvaja

Ostale vesti


Najviše komentara