Di Marija (©Reuters)
Di Marija (©Reuters)

Veliki Anhel di Marija: Finale će biti moja poslednja utakmica za Argentinu

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 09:48

„Nećemo još da se spremamo za suze“, poručuje selektor Skaloni

Sva svetla u argentinskoj reprezentaciji poslednjih godina su, sasvim logično, uperena u Lionela Mesija. Sve više ih „krade“ Hulijan Alvarez, ali pričaće se narednih dana – opet, sasvim zasluženo – o Anhelu di Mariji.

Jer, argentinski as, omiljeni lik u reprezentaciji i kreator brojnih istorijskih golova za plavo-bele, u finalu Kopa Amerike će odigrati svoj poslednji meč za državni tim.

Izabrane vesti

Skupio je Di Marija do sada 143 nastupa, postigao 31 gol, pisao istoriju Argentine, ali došlo je vreme da kaže zbogom. Lepši oproštaj od još jednog trofeja ne bi mogao da zamisli.

„Biće ovo moja poslednja bitka. Nemam šta novo da kažem što nisam govorio u prethodnom periodu. Čeka me poslednja utakmica. Želim da zahvalim svim Argentincima i pogotovo ovoj generaciji igrača koja mi je omogućila da osvojim sve ove trofeje“, rekao je Di Marija nakon pobede nad Kanadom i izborenog plasmana u finale.

Dobroćudnog Anhela svi obožavaju u timu, među njima i Leo Mesi.

„Mnogo smo uživali zajedno svih ovih godina. Uvek je davao sve od sebe i potpuno je zaslužio da mu oproštajni meč bude finale“, poručio je Mesi.

A, selektor Skaloni, takođe čovek satkan od emocija, ne želi ni da razmišlja o tome da ostaje bez Di Marije.

„Ne želimo da sada razmišljamo o tome, da već sada krenemo sa suzama. Ne želimo da nas uhvati melanholija. Pustimo Anhela da igra i videćemo da li ćemo uspeti da ga ubedimo da se predomisli“, istakao je Skaloni.


tagovi

Anhel Di MarijaLionel MesiKopa Amerikafudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara