(©Mozzart Sport)
(©Mozzart Sport)

Milojević iz Norveške: Mi smo klub pun emocija i strasti! I sviđa nam se što smo u takvom sistemu

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.08.24. | 20:03

„Bode će sigurno igrati agresivno, ali mi ćemo odgovoriti na identičan način. Očekujem rovovsku borbu“, kaže trener Zvezde

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Norveške)

Pokušavaju igrači i stručni štab Crvene zvezde da i dalje savladaju temperaturni šok, pošto ih je po dolasku u Bode zapljusnuo vetar sa norveškog mora i tipično hladan vazduh za ovdašnje podneblje. Što bi pokojni bard televizijskog novinarstva Mladen Delić rekao „puše kao u Splitu“. Međutim, veruju svi u Srbiji da neće igrači Vladana Milojevića biti iznenađeni solopariturama i timskom snagom ekipe Bode/Glimta, mada je najbolji tim Norveške zaslužio poštovanje za sve prikazano protiv letonskog RFS-a i poljske Jagjelonije.

Izabrane vesti

Jesu energični, potentni, sportski zdravi, ali, reklo bi se, da Vladan Milojević voli da se nadmeće sa takvim timovima. Ili je bar voleo u prvom mandatu, kada je naslednicima i Crvenoj zvezdi ostavio neverovatnu zaostavštinu od 12 prolaza iz isto toliko pokušaja. Sve što je bilo nekada, sutra ne mora da znači. Igraće se u čudnom ambijentu malog objekta, na skraćenom terenu sa veštačkom travom.

Ali, izgovora nema. Ovaj tim Crvene zvezde je sastavljen da četvrti put u poslednjih osam godina igra u Ligi šampiona. Najavu svega toga trebalo bi da vidimo sutra od 21.00 (TV Arena sport) u prvom meču plej-of runde.

„Očekujem brzu utakmicu, po načinu na koji igra Bode. Mnogo se pričalo o podlozi, tačno je da je veštačka trava. Ne znam da li će biti kiše ili neće, ali to je podloga koja nije uobičajena. Odigrali smo protiv Čukaričkog, ali ta dobra podloga u Pančevu nema dodirne tačke sa ovim ovde. Bodo je ekipa koja igra brzo, hitri su, imaju stil igre. Moramo što pre da se adaptiramo na teren“, poručio je Vladan Milojević.

Bio je hladnokrvan Zvezdin stručnjak kao po običaju na zvaničnom obraćanju medijima, pokušavajući Norvežanima da približi klub sa Marakane.

„Bode je ekipa koja godinama igra u sistemu. Pozicionirali su se na mapi Evrope, redovni su učesnici kupova i redovni šampioni. Organizovana i disciplinovana ekipa. Sigurno će igrati agresivno, ali mi ćemo odgovoriti na identičan način. Očekujem rovovsku borbu“.

Pokušavao je Vladan Milojević da ohladi situaciju i da pred novinarima u Norveškoj priča o objektivnim problemima tima srpskog šampiona.

„Kod nas je sve borba na život i smrt. Ovo je fudbal, mi smo ekipa koja je u stvaranju. Namerićemo se na tim koji je u ritmu, mogu već da otvore šampanjac. Najveća mi je nepoznanica koliko mi možemo, mnogo igrača je propustilo pripreme. Došao nam je i sada Vanja Drkušić. Nije to lako uklopiti“.

Ali, potom je Milojević rekao šta će biti najveća prednost Crvene zvezde.

„Mi smo klub pun emocija, ljubavi i strasti. Nekada to može da ode u drugu krajnost. Imamo mnogo novih igrača, filozofija našeg kluba i Bodea je drugačija. Oni su sposobni da najbolje igrače vrate u klub, dok mi imamo novi tim. Imam sasvim drugačiji tim nego pre šest meseci. Ali, ja to volim. Ne znam kako bih se snašao u drugačijem sistemu“.

Od Zvezdinih igrača samo se novi golman Marko Ilić susretao sa sličnim uslovima.

„Kada smo ga dovodili nismo znali da ćemo da igramo sa Bodeom. Pratili smo njegove igre, ali nismo ga konsultovali oko igre Bodea. Ovo je vreme interneta. Sve se zna. Oni igraju po veštačku i vlagi, mi po suvim terenima. Videćemo kako će to proći. Teško je reći ko je favorit“.



tagovi

Vladan MilojevićBode GlimtFK Crvena zvezdaLiga šampionakvalifikacije za Ligu šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara