Luka za Luku i - velemajstorski gol (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.01.20. | 21:52

Real ide u finale, Jović asistent

U smiraj 2019. Valensija je na svojoj Mestalji ozbiljno izmaltretirala Real Madrid, na kraju uzela samo bod - mogla je i trebala sva tri - a večeras ni da opepeli u polufinalu španskog Liga kupa. Na neutralnom terenu u Džedi (Saudijska Arabija) Kraljevski klub razmontirao je četu Alberta Seladesa, naneo joj ubedljiv poraz (3:1) i sada mirno čeka rivala u finalu - Barselonu ili Atletiko Madrid

Najskuplji srpski napadač Luka Jović dobio je šansu da po peti put bude starter. Nije uspeo da stigne do drugog gola u sezoni, ali upisao je asistenciju (prvu u belom dresu) za Luku Modrića, čija je majstorija u 65. minutu definitivno otklonila sve dileme oko pobednika. 

Izabrane vesti

Jović je i dalje daleko od nivoa na koji nas je navikao igrajući za Ajntraht. Ponovo je imao problema sa kretanjem, pre svega u prvom poluvremenu, međutim u drugom delu popravio ukupnu sliku, pre svega zahvaljujući tom dodavanju za Modrića. Luki je pomalo i sreća okrenula leđa u 41. minutu, kada je posle udarca Iska glavom lopta došla do njega, probao je sa pet metara, ali golman Slepih miševa čudesno je intervenisao. 

Ima do sreće, ali ima i do onoga na čemu će potencirati pre svega zluradi - napadač Reala iz takve pozicije ne sme da promaši. 

Sve u svemu, Luka je na terenu proveo 83 minuta - mesto ustupio Marijanu Dijazu - a utisak je da je u odnosu na prethodna dva meseca napredak očigledan.

Madriđani su bili mnogo bolji rival, na momente su čak podsetili na partije iz šampionskih dana, iz prvog Zidanovog mandata, pa Valensija zaista nije imala nikakve šanse.

Lep gol postigao je i Toni Kros, bilo je to za 1:0 u 15. minutu, direktno iz kornera, ali teško da bi mu tako nešto uspelo da su golman Domenek i defanzivci Slepih miševa bili postavljeni kako treba. Bila je to mala, lukava podvala nemačkog internacionalca...

Ono što je Luka Modrić uradio u 65. minutu ipak uzimamo za potez utakmice. Velemajstorski gol hravatskog asa, peti u sezoni... Zanimljivo, Luka nikada nije imao bolji golgeterski učinak otkako je stigao u Madrid.

ŠPANIJA, SUPERKUP - POLUFINALE
(DŽEDA, SAUDIJSKA ARABIJA)

Sreda
Valensija - Real Madrid 1:3 (0:2)
/Dani Pareho 90+1 - Kros 15, Isko 39, Modrić 65/ 

Četvrtak
20.00: (2,05) Barselona (3,40) Atletiko Madrid (3,70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters / Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara