Foto: AFP
Foto: AFP

Koga briga za derbi, Miljonarios je živ!

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.11.20. | 22:57

Drugi najtrofejniji kolumbijski klub napravio neverovatan povratak od restarta sezone i u poslednja dva kola se bori za plasman u narednu fazu prvenstva

Derbi 19. kola kolumbijske Primere A. Santa Fe dočekuje Deportes Tolimu (02.10). Drugoplasirani tim protiv lidera prvenstva. Tri boda razlike. Međutim, u tamošnjim medijima tek po koja štura najava o večerašnjem meču. Razlog? Ruku na srce, ima do toga da derbi u ovoj fazi neće doneti ništa više od prvog mesta - u ovoj fazi ono nije presudno - pritom nacionalni tim dočekuje Urugvaj za tri dana, ali glavni uzrok – pet minuta posle ponoći igra Miljonarios! Petnaestostruki prvak Kolumbije odbija da umre. Živ je i spreman da napravi čudo!

Naime, popularni Ambasadori nalaze se na dve pobede od kvalifikacije u narednu fazu prvenstva. Na dve utakmice su od velikog podviga ili novog ovosezonskog razočarenja. Jer, tamo početkom marta, kada je prvenstvo prekinuto zbog pandemije korona virusa, svi su ih otpisali. Kako i ne bi. U tom trenutku tim iz Bogote je imao jednu pobedu iz osam kola i svega sedam bodova.

Izabrane vesti

A onda preobražaj. Sa povratkom fudbala vratio se i stari Miljonarios. Onaj koji je prethodne sezone bio prvi u regularnom delu sezone. Doduše, procvat nije stigao odjednom. U prva četiri povratnička kola tim iz glavnog grada Kolumbije upisao je po dva remija i poraza. Vezivali su bod za bodom, zakačila bi se nekad i tri – sedam uzastopnih mečeva bez poraza – da bi u prethodna dva kola savladali dva najveća rivala, Atletiko Nasional i Ameriku de Kali! Nešto što zapravo niko nije mogao da očekuje.

Alberto Gamero (Foto: AFP)Alberto Gamero (Foto: AFP)

Alberto Gamero istrpeo je kritike, prebrodio brojne povrede i postepeno usađivao igračima svoju viziju fudbala. Odbio je da podigne belu zastavicu. Štaviše, ugovor mu važi do decembra 2021. godine i želi da sa timom napravi velike stvari do tada. Za početak, pred njim su preostale dve utakmice preko kojih će pokušati da stigne do četvrfinala prvenstva, a posle ko zna, možda i titule. Jer, format takmičenja je dosta čudan, uostalom, kao i u većini zemalja južnoameričkog kontinenta. Timovi igraju u jednokružnom sistemu – sa svakim po jednom i regionalnim rivalom dva puta – da bi potom najboljih osam otišlo u dve grupe od po četiri, iz kojih prvoplasirani idu u finale.

Poslednje dve prepreke biće mu večeras Pereira (00.05), a potom i Petrolera. Jedni šest, drugi devet mečeva bez pobede u prvenstvu. Miljonarios ima zicer. Ipak, ne zavisi sve od njega. Pitaju se Ekvidad, Nasional, Onse Saldas i Agilas. Ali, boriće se Gamerovi momci do kraja. Neko posle svega sme da se opkladi da neće? Ako ni zbog čega drugog, onda zbog svog šefa struke. Jer, ekvadorski mediji prenose da je trener tamošnjeg kluba LDU Kita, Pablo Repeto, ozbiljan kandidat da ga nasledi. Kolumbijcu ne manjka motiva.

KOLUMBIJA 1 - 19. KOLO

Sreda

00.05: (4,80) Deportivo Pereira (3,35) Miljonarios (1,75)

02.10: (2,70) Santa Fe (2,70) Deportivo Tolima (2,95)



tagovi

Kolumbija 1Miljonarios

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara