LDU Kito (©Reuters)
LDU Kito (©Reuters)

Kitu slađi remi u Gvajakilu, titula je na dohvat ruke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 04:40

Prvi meč finala plej-ofa ekvadorske Lige Pro okončan remijem - 1:1

Gotovo je prvo "poluvreme" velikog finala, Barselona je u Gvajakilu dočekala LDU Kito, a gosti se kući vraćaju daleko zadovoljniji. Domaćin je bio bolji rival tokom većeg dela susreta, ali se u najgorem mogućem trenutku našao u zaostatku. Uspeli su ipak ekspresno da se vrate, ali i samo da izbore remi (1:1), kojem se svakako više raduju Blankosi.

Borbeno je bilo od samog starta, domaćin je nešto bolje otvorio meč, preuzeli su inicijativu u uvodnim minutima, ali nisu uspevali da je materijalizuju, napadi su uglavom išli po desnoj strani, ali bez dovoljno upotrebljivih centaršuteva. Uzvratio je Kito sa dve dobre prilike, usledio je novi dobar period domaćina, a onda su gosti umalo šokirali sve na stadionu, kada je Masijas u 34. minutu raspalio sa ivice kaznenog prostora i pogodio prečku. Dobru šansu je u 42. minutu propustio da realizuje Kristijan Borha, bivši napadač Crvene zvezde je sa ivice peterca tukao preko gola rivala. Finiš poluvremena pripao je Kitu, koji je to uspeo i da materijalizuje. U poslednjem minutu sudijske nadoknade Hulio Palasios beži odbrani Barselone i matira Buraija za 1:0.

Izabrane vesti

Uspeli su ipak domaći igrači ekspresno da se oporave, pauza im je prijala, pa su sa novom energijom ušli u novih 45 minuta. Posle samo pet minuta igre u nastavku, stižu i do poravnanja. Alvez je dobio loptu na ivici kaznenog prostora, raspalio je i na veoma efektan način zatresao mrežu Blankosa - 1:1. Nastavili su se napadi Barselone, imali su veliku šansu u 63. minutu domaći igrači da stignu do prednosti, ali je Alvez propustio veliku priliku da izraste u heroja. Iz sve snage je šutirao sa ivice peterca i loptu poslao nebom pod oblake. Imao je i Kito svoje prilike, veliku su propustili da realizuju u 80. minutu, Borha je dodao do Palasiosa, koji je tukao sa svega par metara, ali traljavo, te je jedan od defanzivaca Barselone uspeo da spreči loptu da završi u mreži. Nije bilo promena, Kito se kući vraća zadovoljniji.



Revanš je na programu za sedam dana, LDU Kito je i pre ovog meč bio favorit, sada su mu šanse za osvajanje titule daleko veće.

EKVADOR, PLEJ-OF - FINALE (PRVI MEČ)

Četvrtak

Barselona - LDU Kito 1:1 (0:1)

/Alvez 50 - Hulio Palasios 45+4/


tagovi

Barselona GvajakilLDU Kito

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara