Deklan Galager i Džon Mekgin (©Reuters)
Deklan Galager i Džon Mekgin (©Reuters)

Kapiten Madervela se oštri za Srbiju: Jedva čekam duele sa Mitrovićem i Jovićem

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.11.20. | 16:18

“Ovakva šansa se ukazuje jednom u životu”, kaže Deklan Galager

Pucaju Škoti od optimizma. Nije ni čudo, osam utakmica bez poraza je za njima.

Na tri poslednje, u oktobru, nisu primili ni gol. Na sve tri je igrao i to do poslednjeg minuta Deklan Galager, štoper i kapiten Madervela. Posao je odradio bez greške.

Izabrane vesti

I zbog toga kipti od samopouzdanja čovek koji je u 28. godini debitovao za reprezentaciju i skupio, sa ta tri prethodna meča, ukupno pet u dresu državnog tima.

Za vikend sam igrao protiv Seltika, protiv Ajetija, igrača koji vredi 6.000.000 evra. A, onda je s klupe ušao Odson Eduar, što je učinilo stvar još težom. Neko mi je posle toga rekao da ću u četvrtak igrati protiv Aleksandra Mitrovića, napadača Fulama. A, tu je i Luka Jović iz Real Madrida. Prema tome, posao mi ne postaje lakši, zar ne? Ali, ovo su utakmice za koje se živi, koje sanjaš da igraš kao profesionalni fudbaler. Pogotovo za nekog ko nastupa za Madervel ne ukazuju se ovakve prilike tako često. Zato jedva čekam utakmicu. Osećam veliko samopouzdanje uoči meča”, rekao je Galager škotskim medijima.

Naše poslednje EP: Gde su oni što su igrali i gde su bili oni što sad igraju...

Ne vidi kapiten Madervela nijedan razlog zašto bi Škotska pognute glave ušla u utakmicu u Beogradu.

Imamo dobru seriju rezultata, osam utakmica zaredom nismo izgubili, tako da imamo razlog da sa punim samopouzdanjem uđemo u meč. Nema nijednog razloga da se plašimo, da budemo nervozni. Ovakva prilika se nekim momcima ukazuje jednom u životu i zato moramo da damo sve od sebe”.

Ako odbrana ponovo obezbedi “nulu”, Galager veruje da će Škotska naći put da dobije meč.

Ako uspemo da sačuvamo mrežu još jednom, imamo momke u napadu koji mogu da nam donesu pobedu. Biće teško, Srbija ima igrače svetske klase i igraće na domaćem terenu. To nam otežava posao, ali na kraju, mi imamo jako dobar tim i znamo šta bi trebalo da radimo na terenu. Imamo plan utakmice i držaćemo se njega do, nadam se, pobede i plasmana na EP”.

Želi Galager da pobedom obraduje naciju, koja reprezentaciju na velikom takmičenju nije videla 22 godine.

Škotska nacija želi da nas vidi na Evropskom prvenstvu, to želimo i mi igrači. Moramo da odemo u Beograd sa verom u sebi da to možemo i da damo sve od sebe zbog naših navijača”, podvukao je Deklan Galager.


tagovi

ŠkotskaLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara