Ibrahimović i Ronaldo (© AFP)
Ibrahimović i Ronaldo (© AFP)

Ibra i CR7 su besmrtni! Ako Pirlo tone, neka tone sa svojim idejama

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.11.20. | 20:34

Karlo Ančeloti o aktuelnom trenutku Kalča

Italijani će se hvaliti Federikom Kjezom, Nikolom Zaniolom, Sandrom Tonalijem... Dobri igrači, svako na svoj način, ali pogled na listu strelaca Serije A pokazuje da na Apeninima sve zavisi od fudbalskih – matoraca.

Na čelu je 39-godišnji Zlatan Ibrahimović sa osam pogodaka u sedam kola, prati ga četiri leta mlađi Kristijano Ronaldo (deli drugu poziciju sa Andreom Belotijem) sa šest, što je pokazatelj da decenijske vrednosti ne blede. Čim su sposobni da se dokazuju na različitim adresama (Portugal, Holandija, Engleska, Španija, Francuska, Italija), jasno je koliko su dali svetskom fudbalu. Toliko da ćemo im pamtiti večno i da smo privilegovani što možemo da uživamo u eri vanzemaljaca, koju je možda i više od njih obeležio Lionel Mesi.

Izabrane vesti

Taman da Karlo Ančeloti oceni kako Ibra i CR7 pripadaju galeriji najvećih, pošto rade ono što je u sportu najteže – traju.

Kad se Ibra otisnuo u Sjedinjene Američke Države, smatrao sam to završnim činom njegove karijere. Umesto toga, Zlatan je nastavio da postiže golove skoro na svakoj utakmici. I kad se vratio u Italiju mislio sam da mu je to kraj, a ispostavilo se da je besmrtan, kao Kristijano Ronaldo“, istakao je legendarni italijanski trener, sada na klupi Evertona.

Ančeloti (© AFP)Ančeloti (© AFP)

Oduševljava ga i to što dvojica veterana i dalje udaraju iz sve snage. Pogodila su i minulog vikenda, u remijima Milana i Juventusa sa Veronom i Lacijem.

Lako je produžiti karijeru u tim godinama, ali nije lako samo igrati, već i davati golove, što njih dvojica rade. Nikad nije lako tresti mreže u serijama“, podiže obrve Karleto, pojašnjavajući kakav je fanatik Portugalac s kojim je sarađivao u Realu. „Nikad od njega nisam tražio da ne igra, jer je sve vreme bio bolji od drugih. Ne morate biti naučnik da biste to shvatili“.

Iako na Ostrvu, Karlo Ančeloti prati dešavanja u otadžbini i nije mu baš pravo što jednom od njegovih miljenika iz vremena provedenog u Milanu, Andrei Pirlu, ne ide prema očekivanjima na klupi Juventusa.

„Pirlu saveti nisu potrebni, ali ću mu udeliti jedan: ako će da potone, neka makar tone sa sopstvenim, a ne idejama koje će mu drugi nametati“.

S druge strane, još jedan fudbaler koji je od iskusnog trenerskog vuka pokupio cake, ali ih zasad bolje primenjuje, jeste Đenaro Gatuzo, trenutno angažovan u Napoliju baš umesto Ančelotija.

„Gatuzo je karakteran čovek, poseduje iskustvo i očekujem da uradi dobar posao u Napulju. Ima Rino sposobnosti da učini tako nešto“.

Na pitanje hoće li se po isteku mandata na Gudison parku vratiti u Seriju A, da udari pečat na oblikovanje još nekog tima (Ređijana, Parma, Juventus, Milan, Napoli), 61-godišnji stručnjak uzvraća lakonski:

„Starim“.

Stare i Ibrahimović i Ronaldo, pa su i dalje među najboljima.


tagovi

Karlo AnćelotiZlatan IbrahimovićKristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Milan
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara