Matija Gluščević i Njegoš Petrović (©Star Sport i ©MN Press
Matija Gluščević i Njegoš Petrović (©Star Sport i ©MN Press

Gluščević: Vlahović će eksplodirati; Njegoš: Osećam četvrtfinale

Vreme čitanja: 5min | ned. 16.06.24. | 10:47

Fudbaleri iz Mozzart Bet Superlige šalju veliku podršku Orlovima večeras

Od Horgoša do Preševa danas srce kuca za – Orlove. Reprezentacija Srbije počinje protiv Engleske takmičenje na Evropskom prvenstvu i cela zemlja od 21 čas neće disati prateći borbu našeg državnog tima.

Punu podršku kolegama šalju fudbaleri iz Mozzart Bet Superlige. Matiji Gluščeviću, brzonogom ofanzivcu Radničkog iz Kragujevca, malo je nedostajalo da se nađe u avionu za Nemačku. Našao se na širem Piksijevom spisku od 35 kandidata za put na Euro, ali nije prošao završno sito.

Izabrane vesti

„Naravno da ostaje žal što nisam ušao među 26 igrača, ali i sama činjenica da me je selektor uvrstio na širi spisak za takvo takmičenje predstavlja ogroman podstrek za mene. Ko zna, možda već naredne godine dobijem priliku da debitujem za A tim“, zbori Gluščević za MozzartSport.

Bez obzira što neće biti njen član, Gluščević smatra da reprezentacija Srbije i te kako ima potencijal za velika dela, te da bi ukoliko odigra u skladu sa svojim mogućnostima mogla da ostvari zapažen rezultat na turniru u Nemačkoj.

„Nesporno je da imamo jako kvalitetne igrače u svim linijama tima, a naročito u napadu. Mitrović i Vlahović se svrstavaju među najbolje napadače na svetu, tako da ne moramo mnogo da brinemo kada je reč o golovima. Sa druge strane, moramo da budemo dosta oprezniji u odbrani i da ne primamo neke jeftine golove. Generalno, ukoliko nam se kockice poklope i ako budemo igrali onako kako znamo i umemo onda zaista možemo očekivati dobar rezultat“.

Ocenjujući rivale u grupi, hitronogi ofanzivac smatra da će prva utakmica sa Englezima biti najteža, a da će ona poslednja protiv Danske biti verovatno presudna za prolaz u eliminacionu fazu. 

„Englezi ne samo da su glavni favoriti za prvo mesto u našoj grupi, već su i jedni od favorita za osvajanje prvenstva. Dosta su brza, tehnički potkovana ekipa, sa igračima koji su nosioci igre u najjačim evropskim klubovima. Za nas će, po mom mišljenju, za prolaz u osminu finala biti ključna utakmica protiv Danske, pri čemu naravno ne potcenjujem selekciju Slovenije, koja je objektivno gledano slabija od nas, ali i te kako može da iznenadi“.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Na pitanje koji će srpski fudbaler obeležiti turnir u Nemačkoj, Gluščević odgovara kao iz topa.

„Dušan Vlahović. Iskreno se nadam da će „eksplodirati“ na ovom prvenstvu. Mislim da je on neko ko ima potencijal da bude najbolji strelac turnira“.

Prognoza o plasmanu Srbije.

„Verujem da bi ulazak u četvrtfinale bio uspeh, tim pre što bismo na taj način konačno probili tu barijeru zvanu grupna faza“, smatra mlada uzdanica Radničkog.

Vezista Vojvodine Njegoš Petrović veruje da će Srbija proći u drugi krug šampionata.

„Poznajem sve te momke. Generalno nemamo sreće na prvenstvima kroz istoriju, ali očekujem da prođemo grupu. Da li kao drugoplasirani ili kao jedna od najbolje trećeplasiranih ekipa. Mislim da momci imaju kvalitet za to, a kada počne nokaut faza onda je sve moguće. Imam osećaj, ne znam iz kog razloga, da ćemo uspeti da prođemo čak do četvrtfinala“, poručuje Petrović.

Prvi rival – Engleska.

„Poznajem reprezentaciju Engleske vrlo dobro, igram i Fantazi pa pomno pratim Premijer ligu (smeh). Mislim da su prvi favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva, ali isto tako mislim da ćemo protiv njih odigrati taktički najbolju utakmicu i da ćemo gledati naš najlepši fudbal u tom duelu. Da li ćemo pobediti ili ne, to ne znam, ali sam siguran da ćemo najbolji fudbal igrati protiv njih.“

Upozorava Njegoš da se ni Slovenija i Danska ne smeju potceniti.

„Danska ima sjajnu reprezentaciju i o tome ne treba trošiti reči. Međutim, kada se spomene Slovenija svi pomisle da je lakša utakmica, ali naši igrači moraju da posmatraju svakog protivnika isto. Posebno zato što je Slovenija pobedila Portugal nedavno i prekinula im niz pobeda. Mislim da su dobra reprezentacija, ima i tu par kvalitetnih individualaca, ali su jaki kao tim. Njihova atmosfera u ekipi je sjajna i vidi se da znaju šta žele na terenu. Moja procena je da će ta utakmica biti najteža za Srbiju“, ističe Petrović.

Trener TSC-a Žarko Lazetić je nedavno u intervjuu za Mozzart Sport govoreći o očekivanjima od Srbije na EP rekao:

„Kvalifikacije su bile onako, ne možemo da kažemo “vau”, ali ok, kvalifikovali se posle “sto godina”. Verujem da je naš stručni štab to dobro sve izanalizirao i da možemo da napravimo iskorak - da prođemo grupu. Uvek govorim da je Evropsko prvenstvo teže od Svetskog, da je grupa možda i jača nego što je bila u Kataru, ali bez obzira na to, prvi i jedini cilj treba da nam bude da se prođe grupna faza. Naravno, uz to da igramo dobar fudbal, što selektor želi i forsira. On uvek priča o tome da budemo ofanzivni i mislim da od toga ne treba odstupati. Odbrana će uvek trpeti kad je takav način igre, ali su tako veće šanse da postignemo neki gol i da onda ako uspemo da prođemo grupu, posle je sve moguće. Ako uđete u nokaut fazu, to je jedna utakmica, onda je stvar inspiracije“, istakao je Lazetić.

Po njemu, Srbija može da napravi iskorak iz grupe.

„Mislim da imamo snage, znanja, kvaliteta, iskustva posle Svetskog prvenstva gde smo “leteli” od euforije. Evo i po tome kako mi postavljate pitanje, nismo baš neki optimisti i mislim da to možda i nije loše, da igrači imaju mir, da se dobro pripreme, a zna se da za igranje za reprezentaciju ne treba dodatna motivacija. To je nešto što svima ostaje i što svi žele. Znamo da koliko god nekada bili kritikovani igrači su ti koji najviše žele, posebno ovi koji su pri kraju reprezentativne karijere, da ostave traga i naprave neki uspeh koji će im ostati “za vijek vjekova”, poručio je trener TSC-a Žarko Lazetić.

PIŠE: KONSTANTIN MLAĐENOVIĆ


 


tagovi

Mozzart Bet SuperligaMatija GluščevićNjegoš PetrovićEURO 2024fudbalska reprezentacija SrbijeOrlovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara