Karlos Baltazar (Screenshot)
Karlos Baltazar (Screenshot)

Crni lavovi se bude

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.02.21. | 06:20

Tim iz Gvadalahare slavio na gostovanju u Sijudad Viktoriji i stigao do prve pobede u sezoni - 2:0

Fudbaleri Leones Negrosa slavili su šestom kolu druge meksičke lige. Do prvog trijumfa u sezoni stigli su kao gosti, protiv tima koji na Marte Gomez stadionu nisu dobili od 2017. godine. Korekaminos je odigrao užasan meč, uputio svega dva udarca za 90 i kusur minuta, pa nije ni zaslužio bodove na svom stadionu (0:2).

Teško je u modernom fudbalu izvesti ovo što je fudbalerima Korekaminosa pošlo za rukom. Imali su češće loptu u svojim nogama od protivnika (55:45 posed), ali su uputili samo dva udarca i pritom nijednom nisu naterali golmana protivničke ekipe da reaguje. Iako je šesto kolo dočekao sa pet bodova više od rivala, posle, domaći sastav večeras nije zaslužio ni bod.

Izabrane vesti

Utakmicu je obeležio talentovani Karlos Baltazar. Ovaj 23-godišnji ofanzivni vezista, rodom iz Gvadalahare, postigao je prvi pogodak na meču, a potom je nad njim načinjen i penal.

Sjajan prodor desetke Leones Negrosa po desnoj strani. Prihvatio je lopti na preko 30 metara od protivničkog gola, uz samu aut liniju. Nanizao je tri protivnika, ušao u sredinu i preciznim udarce matirao loše postavljenog protivničkog čuvara mreža. Prošlo je tek nešto više od 30 sekundi igre u drugom delu kada je posle magičnog prodora Baltazar doneo prednost svojoj ekipi.

Još jedan sjajan prodor ofanzivnog veziste gostiju u 75. minutu, ovoga puta po levoj strani. Na kraju je jedan od defanzivaca domaće ekipe koristio prekomerenu silu kako bi ga zaustavio, interesantano je da Baltazar nije pao, ali je sudija primetio kontakt i pokazao na kreč. Arturo Ortiz je preuzeo odgovornost i duplirao prednost svoje ekipe. Do kraja nije bilo promena, jako bitna pobeda za Crne lavove, koji su ovim trijumfom osvojili četiri boda, koliko se prema pravilima drugog ranga u Meksiku dodeljuje ekipama koje slave na strani

.

MEKSIKO 2 - 6. KOLO

Sreda

Pumas Tabasko - Kimarones 0:0

Korekaminos - Leones Negros 0:2 (0:0)

/Baltazar 46, Ortiz 75/

23.55: (1,42) Kelaja (4,10) Kankun (7,50)


tagovi

Meksiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara