Buongiorno Italia: Milan hoće Romin tandem napadača

Vreme čitanja: 5min | pet. 28.06.24. | 12:49

Azuri prvi put od 1998. bez igrača Juventusa u startnoj postavi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

U kakvoj situaciji se nalazi Juventus slikovito govori podatak da je protiv Hrvatske, prvi put posle 1998. godine, nacionalna selekcije Italije izašla u početnoj formaciji u kojoj nije bio nijedan igrač Stare dame.

Izabrane vesti

Na drugoj strani, igrači koje je trenirao Tijago Mota u Bolonji briljiraju i autori su čak sedam golova (kao realizatori i asistenti). Nijedan drugi veliki evropski klub ne može da se pohvali takvim učinkom.

Tehnički direktor Kristijano Đuntoli nastavlja sa prioritetnim poslom u ovom periodu: revolucija na sredini terena. Nakon Daglasa Luiza, Juve je na korak da realizuje i transfer Hefrena Tirama iz Nice. Sa sinom Lilijana Tirama i Markusovim bratom je sve dogovoreno i ostalo je da se ispeglaju detalji kupoprodaje sa Nicom, koja traži oko 20 miliona evra za veznog igrača.

Tiram junior bi sa Brazilcem Luizom i Holanđaninom Kopmejnersom trebalo da formira novu snagu Bjankonera u veznoj liniji. Od igrača iz prethodne sezone na sredini terena će ostati samo Lokateli i Fađoli, pošto je Rabio sve dalje od dogovora o ostanku. Novi zahtev Francuza da mu se garantuje plata od 8 miliona evra (Juve mu je poundio 7.500.000) je signal da želi da ode i da već ima dogovor sa nekim drugim klubom, ali da čeka zavšetak Evropskog prvenstva.

Juve predano radi i na dovođenju krilnih napadača. Pored Mejsona Grinvuda i Karima Adejemija o kojima se već pričalo, u modu se vratilo i ime Džejdona Sanča iz Mančester Junajteda. Englezi za bivšeg igrača Borusije Dortmunda traže 50 miliona evra. Previše za kasu Juventusa i jedini način da Englez stigne u Torino je pozajmica sa eventualnim pravom otkupa.

U međuvremenu, Juve je uspeo da napravi odličan posao: prodao je centarfora koji nije dao nijedan gol u prethodnoj sezoni, Mojzea Kena. Fjorentina je platila 13 miliona evra za njega, kladeći se da će bivši italijanski reprezentativac doživeti preporod u Firenci.

INTER NE ODUSTAJE OD GUDMUDSONA

Transfer Pepa Martineza iz Đenove u Inter otvorio je vrata i za dolazak Alberta Gudmudsona u Apijano Đentile. Odnosi između dva kluba, tradicionalno dobri, su dodatno učvršćeni ovih dana tokom pregvovora o selidbi Martineza i otvorila se mogućnost da Đenova prihvati Interovu predlog da Islanđanin pređe u redove Nerazura po istom receptu kao Davide Fratezi iz Sasuola. Podsetimo, Fratezi je došao na pozajmicu sa obavezom otkupa koja je stupila na snagu u februaru, to jest posle zimskog prelaznog roka, što je omogućilo šampionu Italije da prebaci na sledeću budžetsku godinu troškove transfera reprezentativca Italije.

Paralelno, Inter čeka da vidi i kako će se završiti proces na Islandu protiv Gudmudsona, u kojem je fudbaler optužen za seksualno nasilje. Napadač je u prvostepenom postupku oslobođen optužbi i sada čeka presudu apelacionog suda.

Inter je odustao od Dana Endojea, pošto je Bolonja izričita: 25 miliona evra i to odmah, bez plaćanja na rate, bez pozajmica i drugih kreativnih solucija. U takvoj konstelaciji Nerazuri su sve bliže ideji da nastave sa Denzelom Dumfrisom, čak iako Holanđanin ne potpiše produžetak ugovora koji mu ističe sledećeg leta.

MILAN SA LUKAKUOM I EJBRAHAMOM

U Milanu uzima sve više prostora ideja da se napadački red pojača sa Romeluom Lukakuom i Tamijem Ejbrahamom. Računica je sledeća: dvojica napadača koji su nosili dres Rome u prethodnom prvenstvu koštaju zajendo koliko Zirkze, to jest 55 miliona evra.

Lukaku ima 31 godinu, Ejbraham je četiri godine mlađi, ali izlazi iz najtežeg perioda u karijeri, s obzirom na to da je bio van stroja godinu dana zbog operacije ligemenata kolena. S jedne strane, sa Lukakom se ide na sigurno, čak i u prošloj sezoni u kojoj nije briljirao, Big Rom je postigao više od 20 golova u raznim takmičenjima, dok je Ejbraham neka vrsta opklade, jer povreda ligamenata kolena nekad traži i dve-tri godine da se fudbaler vrati na pređašnji nivo.

U međuvremenu, Njukasl je zakucao na vrata Milana za Tšaua. Nemački defanzivac želi da ostane u Milanu, ali ako Englezi stave na sto 30 ili više miliona evra, pregovori bi mogli da uđu u ozbiljnu fazu.

DE LAURENTIS NIJE UBEDIO KVARACHELIJU

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentis je imao sastanak u četiri oka sa Hvičom Kvarachelijom. Razgovor je, barem se tako kaže, bio prijateljski i prijatan, ali ishod nije ohrabrujući za Napoli. Gruzijac je prelomio, želi u PSŽ. Zato nije mnogo vredala ponuda gazde kluba koja se približila Hvičinim zahtevima da prima platu oko 6 miliona evra.

Sada je na potezu francuski klub koji će morati da formuliše ponudu koja će biti zadovoljavajuća za Napoli. De Laurentis i Al Kalaifi se dobro poznaju i realizovali su nekoliko velikih poslova u prošlosti, od Lavecija preko Kavarnija do Fabijana Ruiza. Ipak oko Kvarachelije će teško ići, jer Napoli smatra da Hviča vredi barem 100 miliona evra, a PSŽ nije spreman, zasada, da plati više od 60 miliona.

Istovremeno, sportski direktor Napolij Đovani Mana pokušava da ubrza pregovore sa Torinom oko dolaska Alesandra Bonđorna.

LE FE NOVO IME ZA VEZNI RED ROME

Sve izvesniji odlazak Leandra Paredesa u Saudijsku Arabiju primorao je Romu da predanije krene u pregovore sa Renom oko transfera Enca Le Fea, nekadašnje velike nade francuskog fubala.

Roma je sa Le Feom već pronašla načelni dogovor baziran na godišnjoj plati od 1.200.000 evra, ali će mnogo veća prepreka biti Ren. Bretonski klub je platio prošle godine 20 miliona evra za veznog fudbalera i ne žele da ga prodaju za manje. Naprotiv, Ren polazi od cene 25 miliona evra, o kojoj može da se pregovara. Roma, zasada, nije spremna da ponudi više od 15.000.000 evra, tako da će biti potrebno naći neko solomonsko rešenje koje bi pomirilo zahtev i ponudu.

Strand Larsen je i dalje jedan od ciljeva Rome, ali će biti veoma teško dovesti ga u Večni grad, pošto se u trku uključio Vulverhempton. Klub iz Premijer lige je ponudio Selti iz Viga 30 miliona evra. Roma ne može da izjednači tu ponudu i samo u slučaju da pregovori između igrača i Vulvsa ne urode plodom, mogu da vrate rimski klub u igru.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara