Zenit ponudio Torinu 25.000.000 za Ivana Ilića!

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.24. | 10:53

Pristane li, plata srpskog veziste biće 3.000.000 evra po sezoni

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Tutosport tvrdi da je Zenit ponudio Torinu 25.000.000 evra za Ivana Ilića, a da je gazda kluba oberučke, čak oduševljeno, prihvatio tu ponudu, naravno pod uslovom da srpski reprezentativac privhati selidbu u u Sankt Peterburg. Štaviše, torinski dnevnik tvrdi da su rukovodioci Granata spremni da ubeđuju Ilića da se preseli u Rusiju.

Izabrane vesti

Prema pisanju torinskog dnevnika, Zenit je formulisao i ponudu za Ilića: 3.000.000 evra po sezoni. Ipak, u tekstu se navodi da nije sigurno da će posao biti završen imajući u vidu da bi za Ilićevu karijeru to bio korak unazad budući da ruski klubovi ne mogu da nastupaju u evropskim takmičenjima.

U svakom slučaju sve zavisi od Ilića, odnosno njegovog viđenja gde treba da nastavi svoju karijeru. Sa ekonomske tačke gledišta opcija Zenit je veoma primamljiva, ali sa sportskog aspekta je kontraproduktivna ako Ilić želi da nastavi da napreduje u svojoj karijeri.

 (©Reuters) (©Reuters)

Tutosport podseća da je Zenit krcat strancima. U svojim redovima ima devet Brazilaca, a tu je i sprski repezentativac Strahinja Eraković. List podvlači i politički aspekt čitavog posla, jer bi za Zenit bila velika reklama na domaćoj sceni da dovede fudbelera iz Serije A, koji ima samo 23 godine. Ističu se i odnosi Beograda i Moskve, odnosno da je Srbija jedna od retkih evropskih zemalja koja je zadržala dobre odnose sa Rusijom i da bi Ilić bio tretiran kao car u gradu koji je osnovao Petar Veliki.

I dok su se vrata za odlazak Ilića otvorile, za Vanju Milinkovića Savića su se, izgleda, zatvorila. Naime, Gazeta delo sport, list u vlasništvu Urbana Kaira, piše da novi sportski direktor Vanoli želi da konstruiše novi Torino sa srpskim golmanom. Vanja je u prethodnoj sezoni, uprkos činjenici da je imao par velikih kikseva, generalno gledano uverio sve da može da bude prvi čuvar mreže od poverenja Granata.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Ivan IlićTorinoZenit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara