(©AFP)
(©AFP)

Sve se urotilo protiv Lanusa: Dva poništena gola, preinačena odluka oko penala

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.09.24. | 04:43

Independijente Medeljin izvukao živu glavu u La Fortalesi

Hteo je Lanus da igra fudbal, da se nadigrava, pa i da završi posoa u prvoj utakmici četvrtfinala Kopa Sudamerikane, međutim, sve se urotilo protiv njega. Šta god da je pokušao – nije vredelo. Kada je mrežu tresao, golovi nisu važili. Kada je iznudio penal, glavni arbitar ga nije potvrdio. Independijente Medeljin izvukao je živu glavu u La Fortalesi – 0:0.

Dominantan je bio argentinski predstavnik, uspevao je i da zaključa loptu, da je sakrije, a onda se stušti ka golu rivala i raspali. Tukao je iz svih pozicija, nije birao. Uputio je čak 31 šut i – ništa. Gro njih blokirali su gosti, a oni koji su prošli, zaustavili su Eder Šau ili video-tehnologija.

Izabrane vesti

Da budu nezadovoljni u Lanusu – mogu. Ali, ne i ogorčeni. Sve je bilo po propisima, grešaka nije bilo, a to što im odluke nisu išle naruku...

Već u sredinom prvog poluvremena su domaći fudbaleri odmahivali rukama, jer je sudija Sampajo poništio pogodak Abela Lukijatija zbog ofsajda. Nalazio se u nedozvoljenoj poziciji, utvrđeno je to nakon gledanja snimka. I drugo radovanje je prekinuto, tada je ’ispaštao’ Raul Loaisa.

Video je sudija faul pre no što je kolumbijski vezista zatresao mrežu, ponovo je, sada u nastavku, poništio gol i dodelio loptu Independijenteu iz Medeljina. Kipteli su tada do besa igrači Lanusa, pošto im je prethodno dosuđen jedanaesterac, pa je odluka preinačena.

Sve što je moglo u La Fortalesi za njih da pođe po zlu – pošlo je.

KOPA SUDAMERIKANA - ČETVRTINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Fortaleza - Korintijans 0:2 (0:1)

/Konorado 39, Juri Alberto 90/

Četvrtak

Lanus - Independijente Medeljin 0:0

Petak

02.30: (2,10) Atletiko Paranaense (3,20) Rasing (3,40)

02.30: (2,90) Libertad (3,05) Kruzeiro (2,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaKopa SudamerikanaLanusIndependijente Medeljin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara