Fudbaleri Al Hilala (©Reuters)
Fudbaleri Al Hilala (©Reuters)

AZIJA: Al Hilal još četiri boda dele od titule, Kuvajt SC takođe sve bliži tronu

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.05.24. | 10:05

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

Sepahan nije uspeo da uhvati priključak u borbi za titulu, poslednje nade su mu potonule u prošlom kolu kada je odigrao nedovoljnih 0:0 sa Persepolisom i tako ostao na -7 u odnosu na drugoplasirani tim na tabeli, odnosno -8 za liderom Esteglalom. Ostalo je samo pet kola do kraja prvenstva, Sepahanu je preostalo da se bori da sačuva treću poziciju pod naletom Traktora (-5) i tako izbori plasman u AFC kup. Danas mu u goste dolazi Esteglal, ali iz Ahvaza, grada iz oblasti Huzestan. Reč je o timu koji je pretposlednji na tabeli sa 21 poenom, po jednim manje od Fulada i Nasadžija, odnosno bezbedne zone. U poslednja tri kola Esteglal nije izgubio nijednom (dva remija i pobeda). U prvoj polusezoni Sepahan ga je savladao u Ahvazu sa 3:1.


AL FAHAHIL – KUVAJT SC, 18.00

(Fudbal, Kuvajt 1)

Prva polovina plej-ofa je završena, Kuvajt SC je posle nje najbliži tituli. Lider je sa 54 poena, tri više od Al Arabija, odnosno pet od Al Kadisije. Ostalo mu je još pet mečeva do kraja, odigraće još po jednom protiv svakog od rivala. Al Fahahil svakako spada među one najslabije moguće, pretposlednji je tim plej-ofa i nema šanse da uhvati priključak za vodećim ekipama. Od tri susreta sa Al Fahahilom ove sezone je Al Kuvajt trijumfovao samo na jednom, još u novembru sa 4:1. Njihovi susreti u februaru i martu su završeni 1:1.


ŠABAB AL AHLI DUBAI – AL ŠARDŽAH, 18.45

(Fudbal, Ujedinjeni Arapski Emirati 1)

Minimalna je šansa da Šabab Al Ahli, kojeg trenira Marko Nikolić i za koji igra Luka Milivojević, u preostalih šest kola stigne Al Vasl i umeša se u borbu za titulu. Doduše, svakako je veća nego pre desetak dana, pošto je u prošlom kolu Al Vasl odigrao 2:2 sa Al Džazirom. Iskoristio je to Al Ahli, savladao je Al Ain (2:1) i prišao na devet poena zaostatka. Naredni rival mu je Al Šardžah, koji ne zna za pobedu već šest kola, ali je od toga na poslednjih pet remizirao. Al Šardžah je sada šesti na tabeli, sa 12 poena manje od Šabab Al Ahlija. Tim iz Dubaija je u prvom duelu ove sezone slavio sa 4:3.


AL AHLI DŽEDA – AL HILAL, 20.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Derbi u Džedi. Trećeplasirani Al Ahli u zaostaloj utakmici 28. kola prvenstva Saudijske Arabije dočekuje lidera Al Hilal. Timu za koji igraju oporavljeni Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić još četiri boda dele od titule, pošto imaju devet poena više i utakmicu manje od Al Nasra, a do kraja im je ostalo samo još pet utakmica. U prvenstvu Al Hilal igra odlično, ali mrlju na sezonu bacio je neuspeh u polufinalu Lige šampiona krajem aprila. Al Ain je iskoristio Mitrovićevu povredu i savladao ga sa ukupnih 5:4. Al Hilal i Al Ahli su se sastali samo jednom ove sezone, krajem oktobra, kada je lider slavio sa 3:1. Obojica srpskih reprezentativaca su tada postigli po gol.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara