Alaba razočaran i povređen, navijači ga zamrzeli, Flik tvrdi da je dobar momak; i ko to nudi 30.000.000 samo za potpis?

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.11.20. | 17:18

"Posle svega što se izdogađalo ne mogu da kažem kako će se stvari u budućnosti odvijati", poručio sjajni univerzalac

Šanse da David Alaba (28) produži ugovor i ostane u Minhenu minimalne su posle svega što se izdogađalo u poslednja 24 sata. Prosto, Bavarci su izgubili strpljenje. Ostali su dosledni sebi, nisu dozvolili da ih bilo ko ucenjuje - pa ni agenti jednog od najvažnijih igrača - i odlučili su da povuku ponudu koja je bila na stolu.

O svemu tome već smo pisali ranije danas, da bi se o gorućoj temi upravo oglasio i sam fudbaler. Govoreći na konferenciji za medije uoči susreta sa Salcburgom u Ligi šampiona - a neće biti da su ga nadležni slučajno gurnuli pred novinare - Austrijanac je potvrdio da problem postoji i da u pitanju nije nešto lako rešivo. On je zamerio što su na videlo izašle detalji pregovora, odnosno visina njegovih potraživanja.

Izabrane vesti

"Voleo bih da su neke unutrašnje stvari ostale među nama, u klubu. Tako bi bilo bolje", kazao je 28-godišnji univerzalaca. "Pošto sam prikazan kako sam prikazan, a sve to nije tačno, onda mogu da razumem reakcije navijača koje su vrlo negativne prema meni. Ponavljam, cifre što su se pojavile u medijima istinite. Razočaran sam i povređen što niko iz kluba to nije demantovao".

Alaba je potom ponovio kakva su njegova osećanja prema klubu u koji je došao još kao 16-godišnjak...

"Svi znaju koliko uživam igrajući za Bajern. Ovde se osećam veoma prijatno i srećan sam što sam deo ovog tima. Ali posle svega što se izdogađalo ne mogu da kažem kako će se stvari u budućnosti odvijati. Sa mnom niko od zvaničnika još nije razgovarao o novonastaloj situaciji".

Podsetimo i kako su tekli pregovori na realciji Bajern - Alabini predstavnici: prva ponuda Bavaraca iznosila je 11.000.000 evra fiksno plus 6.000.000 kroz bonuse, da bi kasnije bila podignuta na 18.000.000 evra i predstavljena kao konačna. Međutim ni to nije bilo na nivou potraživanja. Alabin otac Džordž i agent Pini Zahavi tražili su više. Plus bonuse za potpis.

Bild tvrdi kako ni u redovnim uslovima - a u jeku korona-krize - Bajern ne bi pristao na tako visoku platu, jer bi bili poremeći odnosi u svlačionici. Isti izvor navodi kako je Zahavi podigao finanaijsku lestvicu jer navodno ima ponudu jednog kluba koja bi Austrijancu garantovala 25.000.000 po godini i 30.000.000 samo za potpis ukoliko bi došao kao slobodan igrač.

Nije potrebno naglašavati da je lista interesenata poduža, a među glavnim kandidatima svakako su Real i Barselona, oba Mančestera, Juventus, Pari Sen Žermen, pa i Liverpul nakon teške povrede Virdžila van Dajka.

I dok pola Evrope spekuliše gde bi Alaba mogao da završi, odnosno da li će Bajern odlučiti da uzme "neku siću" u januaru, ili će ga pusiti bez obeštećenja na leto - i tako produžiti nadu da možda ipak dođe do dogovora tokom proleća - Hansi Flik nema dilemu: Alaba ostaje starter.

"Sve sam samo ne srećan što ovakve probleme imamo uoči dva važna meča u gostima, protiv Salcburga i Dortmunda. Bio bih presrećan da Alaba ostane do kraja sezone, pa i nadalje. On je apsolutno vrhunski igrač i sjajna osoba. Mnogo je važan za ekipu, na terenu i van njega. Popularan je među navijačima, u klubu... Zato bih želeo da ostane. Da li ga zbog svega ovoga čeka klupa? Ne, uveren sam da će David nastaviti da pruža vrhunske partije, baš kao i svih prethodnih godina. U to sam 100 odsto siguran", podvukao je Flik.


tagovi

David AlabaHansi Flik

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara