"Toni Parker"
"Toni Parker"

Toni Parker - nije dobro (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.17. | 10:33

Sparsi će biti žestoko oslabljeni u naredenim mečevima s Hjustonom

Toni ParkerNiko ne voli da se zaleće s prognozama pre nego što lekari dijagnostikuju problem. Ali sudeći prema prvim reakcijama iz Teksasa, situacija s povredom plejmejkera San Antontio Sparsa Tonija Parkera nije nimalo naivna.
"Nije dobro", rekao je trener Greg Popovič komentarišući Parkerovu povredu u drugoj utakmici s Hjustonom u polufinalu Zapada.

Francuz će već koliko danas ići na magnetnu rezonancu, ali... Bek Manu Đinobili otkriva da je njegov dugogodišnji saigrač u velikim bolovima, da ne može da optereti levu nogu i da teško hoda. Đinobili nije optimista.
"Vidiš ga kako hramlje i pati se i znaš da ga nećeš videti u skorije vreme. Žestok udarac", kaže Argentinac.

Izabrane vesti

Parker se povredio osam minuta i 43 sekunde pre kraja poslednje četvrtine pri šutu preko Patrika Beverlija. Momentalno se uhvatio za levo koleno i pao na teren. Nekoliko minuta je nepomično ležao na terenu. Sa terena su ga na kraju izneli Dežont Mari i Devajn Dedmon.

Kako zameniti takvog asa posebno je pitanje, iako su Sparsi ove sezone nažalost imali prilike da uvežbavaju s obzirom na to da je 34-godišnji plej u regularnom delu propustio 16 utakmica zbog raznih povreda. Bez njega u timu Sparsi su ostvarili 12 pobeda i četiri poraza.

Ali plej-of je sasvim drugačiji nivo, a retki su ljudi koji znaju kako se tu igra bolje od Parkera. Uostalom, samo su Toni Parker i Lebron Džejms u plej-of utakmicama ubacili više od 4.000 poena i imali više od 1.000 asistencija.

Pretpostavlja se da će Parkera zameniti iskusni Pati Mils, koji je u regularnom delu sezone u proseku beležio 9,5 poena i 3,5 asistencije po utakmice. Đinobili će biti rezerva, dok će veću minutažu dobiti i Mari, Kajl Anderson i Džonatan Simons.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Toni ParkerNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara