""
""

Sila iz Čempionšipa: Vulvsi kupuju Žotu za 8.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.18. | 17:40

Vukovi, oduševljeni Portugalcem, najavili aktiviranje klauzule o otkupu ugovora

Vulverhempton svetlosnom brzinom grabi ka povratku u Premijer ligu, a velike ambicije prate i konkretni potezi kada je u pitanju igrački kadar. I to koraci koji pokazuju moć lidera Čempionšipa.

Izabrane vesti

Vulvsi su u utorak potvrdili da će na leto otkupiti ugovor Portugalca Dioga Žote koji je došao pre šest meseci na pozajmicu iz madridskog Atletika. Za ovu transfer operaciju engleski klub izdvojiće 8.000.000 evra, odnosno aktiviraće klauzulu iz sporazuma koji su prošlog leta napravili sa Jorgandžijama.

Žota je u dosadašnjem toku sezone igrao odlično, na 30 mečeva dao je 12 golova i upravo zbog toga se uprava Vulverhemptona odlučila na ovakav potez.
“Diogo je ove sezone veoma važan igrač za nas, a svi vide kakve kvalitete poseduje. Naš zadatak kao uprave je da omogući treneru najbolji igrački kadar. Ugovor zvanično možemo da otkupimo tek 1. jula, ali jasno smo rekli šta nameravamo da uradimo. Ovo je ujedno i poruka navijačima”, rekao je Džef Ši izvršni direktor Vulverhemptona za klupski sajt.

Žota je karijeu počeo u portugalskoj Pasoš Fereiri, prešao je u Atletiko Madrid koji ga je prvo prosledio na pozajmicu u Porto, a onda je stigao u Vulvse u julu prošle godine.

Kada se na leto realizuje ovaj transfer, to će biti treća najskuplja kupovina u istoriji Vulvsa. Prethodno je ovaj klub platio takođe za dva Portugalca dao rekordne sume. Ruben Neves je došao iz Porta za 17.900.000 evra, a Helder Kosta iz Benfike za 15.000.000 evropskih novčanica.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Atletiko MadridČempionšipDiogo Žota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara