"DŽEREMI PARGO"
"DŽEREMI PARGO"

Pargo nestvarnom trojkom utišao Istanbul, Zvezda ima šansu da stigne Galatu, Erceg tragičar (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.02.15. | 20:58

Trojkom u poslednjoj sekundi, Džeremi Pargo doneo petu uzastopnu pobedu Makabiju

DŽEREMI PARGOMakabi je posle uvodnog poraza ostvario i petu uzastopnu pobedu, ovog puta posle prave drame u dvorani Abdi Ipekči u Istanbulu. Galatasaraj je pao posle produžetka, a Zoran Erceg je imao šansu da Turcima donese pobedu, no, promašio je dva od četiri bacanja u poslednjim trenucima regularnog dela utakmice. Posle 45 miinuta igre, i neverovatne trojke Parga u poslednjoj sekundi, na semaforu je pisalo 94:97.

Izraelci su otvorili utakmicu baš kako su hteli lomili su tempom Turke, leteli po terenu u svom prepoznatljivom stilu. Galatasaraj se dugo nije navikao na „ran en gan”, ali kada su i domaći sami promenili način igre i prilagodili se jurnjavi, utakmica je postala zanimljiva. Prva četvrtina se završila rezultatom 27:22 u korist Makabija.

Izabrane vesti

Ataman je potom promenio taktiku, kao što smo već i rekli. Marić je preseljen na klupu, a postava sa Jangom na petici mnogo je brža, pa je Galatasaraj uspeo da uhvati ritam, i čak da do kraja poluvremena potpuno okrene utakmicu u svoju korist. Predvođeni Zoranom Ercegom koji je ponovo briljirao sa 29 poena i sedam skokova, Turci su na odmor otišli sa pet poena prednosti - 49:44.

Galata je sredinom treće četvrtine otišla na deset razlike, da bi se Makabi trojkama Parga i Smita vratio u utakmicu. U poslednju četvrtinu se ušlo u egalu, rezultat se dugo lomio, da bi tri i po minuta pre kraja Makabi trojkom, ponovo Devina Smita, došao do čak +10 (83:73)!

Potom je Galatasaraj odigrao zaista sjajnu odbranu do kraja meča i uspeo da napravi seriju 12:2! Imao je Erceg dva puta priliku da donese pobedu Galati, oba puta je promašio jedno od dva bacanja pa se otišlo u produžetke. A u produžecima - ponovo drama!

Jang je promašio izglednu priliku da 11 sekundi do kraja utakmice donese prednost Galati, a Makabiju je ostao poslednji napad. Loptu je uzeo Džeremi Pargo, čuvao je do poslednjeg sekunda, naskočio sa nekih osam metara i pogodio prelepu trojku uz zvuk sirene za pobedu Makabija. Petu uzastopnu u Evroligi.

Evroliga, šesto kolo:

Grupa E

Četvrtak:

Galatasaraj - Makabi T.A. 94:97 (22:27, 27:17, 15:19, 21:22, 9:12)
/Erceg 29 - Smit 24/

20.45 Crvena zvezda - Žalgiris
20.45 Real Madrid - Barselona

Petak:

20.00 Alba - Panatinaikos

Grupa F

Četvrtak:

20.45 Olimpijakos - CSKA

Petak:

19.00 Fenerbahče - Laboral Kuća
21.00 Milano - Efes
21.00 Unikaha - Nižnji

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zoran ErcegMakabi Tel AvivGalatasarajEvropaEvroligaDžeremi Pargo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara