Ekipa Partizana (© Star Sport)
Ekipa Partizana (© Star Sport)

Sada je red na igrače: Osmorici ističu ugovori

Vreme čitanja: 4min | ned. 28.04.24. | 09:16

Veliki posao čeka upravu Partizan Mozzart Beta na leto. Raspravljaće se o statusu mnogih igrača u trenutnom timu

Puno je istorijskih datuma u Partizanu, ali jedan od njih će biti i 27. april 2024. Dan kada je Željko Obradović ozvaničio ostanak na klupi crno-beli i stavio tačku na goruće pitanje kod navijača kluba iz Humske. Više se niko neće razmišljati da li će najtrofejniji trener Evrolige nastaviti da vodi Partizan, ali sada se fokus prebacuje na igrače i njihov status u budućnosti. U trenutnom sastavu od 14 košarkaša u Partizanu, čak osmorici ističe ugovor 30. juna.

To su Alen Smailagić, Džejms Naneli, Frenk Kaminski, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić, Pi Džej Doužer i Džejlin Smit. U tu grupu možemo da svrstamo i Mateuša Ponitku koji doduše ima opciju produžetak postojećeg ugovora na još jednu sezonu.

Izabrane vesti

Čak se i Željko Obradović donekle dotakao ove teme istakavši da se već razmišlja o ekipi za narednu sezonu.

Prioritet su igrači koji su trenutno u klubu. Neki imaju ugovore, nekima isitče. Prioritet je da sa njima napravimo razgovore. Prvi i osnovni cilj je da se prvo plasiramo u finale ABA lige. Kao ozbiljan klub imamo planove, pričamo o tome šta je to što može da se promeni. Retko koji tim radi, a da ne promeni nijednog igrača. Vodićemo računa o svemu tome, ali je najvažniji plej-of ABA lige. Jeste da razmišljamo, ali nismo imali ozbiljne kontakte iako imamo neka imena u glavi. Prošlog leta nikada veći broj igrača nisam gledao. Bilo je teško jer neki igrači čekaju do zadnjeg momenta u NBA ligi. Naravno i novac igra veliku ulogu. Postoji i brend Partizana, svestan sam da ima igrača koji žele da rade samnom. Pokušaćemo da napravimo najbolji mogući tim. Sigurno navijači neće kupovati karte a da tim ne može da se bori za top osam", rekao je Željko Obradović.

Igrači koji imaju ugovor i od kojih se očekuje da budu tu i naredne sezone su kapiten Kevin Panter, potom Zek Ledej, Aleksa Avramović, Balša Koprivica, Bruno Kaboklo i Ognjen Jaramaz. Svi imaju važeće ugovore do leta 2025. godine.

Za sada nema nikakvih indicija sa kojim igračima bi klub krenuo u pregovore oko nastavka saradnje. Logika nalaže da bi prioritet mogao da bude Džejms Naneli zbog svega što je uradio u crno-belom dresu. Odigrao je dve izvanredne sezone pod komandnom palicom Željka Obradovića, a ove sezone je verovatno najkonstantniji član ekipe.

Generalno, sve pozicije u ekipi će biti pogođene igračima kojima ističu ugovori. Od spoljnih, pa do centara, tako da nema dileme da crno-bele čeka izuzetno zanimljivo leto, ustalom kao i prošlo kada je Nikola Mirotić bio u centru pažnje kompletne Evrope. Verujemo da takav scenario u Humskoj žele da izbegnu i da se selekcija ekipe napravi na vreme.

Naravno, najviše pažnje će izazvati sudbina NBA tandema – Doužer i Kaminski. Obojica su došla u Humsku direktno iz najjače lige na svetu, a verovatno imaju cilj da urade ono što je Dante Egzum prošle sezone. Da se posle dobre sezone u crno-belom dresu vrate u NBA. Ostaje da se vidi kakve je njihova sudbina, kao i triju srpskih igrača Smaliagića, Anđušića, Trifunovića.

Najveću ulogu u timu prethodnih sezona imao je Alen Smailagić, ali ponavljamo... Za sada nema nikakvih signala iz Humske ko bi od njih mogao da ostane, a ko da nastavi u nekoj drugoj sredini.

Verovatno bismo istakli da je siguran za odlazak Džejlin Smit koji je drugo bio u potpunosti otpisan, ali u poslednje vreme je i Amerikanac postao veoma bitan šraf u sistemu trenera Obradovića.

Uz to svakako treba očekivati i neka nova imena naredne sezone.

"Dovešćemo neke igrače koji su već bili u Partizanu, a ostaće i veći deo ove ekipe", rekao je bio Ostoja Mijailović tokom gostovanja Sport klubu.

Zato ćemo morati da sačekamo sa nekim novim vestima ili barem nagoveštajima o ostancima ili odlascima.Očekujte ih u prvim danima po okončanju sezone, a crno-beli pred sobom imaju ključan period. Polufinale ABA lige protiv Budućnosti, potom ako sve prođe po planu finale, a onda za razliku od prethodnih sezona, Partizan će igrati i Superligu Srbije.

UGOVORI U PARTIZANU

Kevin Panter – jun 2025.

Zek Ledej – jun 2025.

Aleksa Avramović – jun 2025.

Balša Koprivica – jun 2025.

Ognjen Jaramaz – jun 2025.

Bruno Kaboklo – jun 2025.

Mateuš Ponitka – jun 2024+1

Alen Smailagić – jun 2024.

Džejms Naneli - jun 2024.

Frenk Kaminski – jun 2024.

Uroš Trifunović – jun 2024.

Danilo Anđušić – jun 2024.

Pi Džej Doužer – Jun 2024.

Džejlin Smit – jun 2024.



tagovi

KK PartizanDžejms NaneliAlen SmailagićDžejlin SmitFrenk Kaminski JuniorPi Džej DoužerEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara