KRAJ! Real je izabrao - Panatinaikos! Strašni Rendolf pregazio Bamberg (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.04.18. | 22:45

Poznat izgled kompletnog četvrtfinala, ali i to ko će na koga u polufinalu

Kraj, gotovo, spuštena je zavesa!

Ubedljivom obedom Reala nad Bambergom u Madridu (106:86) završen je prvi deo sezone u Evroligi i sada je poznat izgled kompletnog četvrtfinala elitnog takmičenja! CSKA ide na Himki, Fenerbahče na Baskoniju, Olimpijakos sa trećeg mesta ide na Žalgiris, a Panatinaikos na Kraljevski klub!

Izabrane vesti

Uprkos tome što je mogao da bira da li će u četvrtfinalu ići u goste Olimpijakosu ili Panatinaikosu, Real Madrid je odlučio da uopšte ne bira, već da odigra utakmicu za svoju dušu, pobedi i tako zakaže okršaje sa Panatinaikosom! Kako? Objasnićemo. Pošto je Olimpijakos poražen, a Panatinaikos i Real Madrid slavili, stvoren je krug u kojem najbolji učinak ima Olimpijakos. Zato su pirejski crveno-beli uprkos šokantnom porazu od Žalgirisa ostali na trećem mestu. Atinski Zeleni završili su na četvrtom, a Real je ostao na petoj poziciji i nije imao nikakav uticaj. Odnosno, nije mogao ni gore, ni dole, već samo da bira sa kojim će grčkim velikanom u četvrtfinale. 

Real je odigrao sigurnu, mirnu, ubedljivu utakmicu, mada se na momente videlo koliko Pablu Lasu i njegovim izabranicima nedostaje povređeni Fakundo Kampaco. Argentinski plejmejker bio je u kombinaciji i za ovaj meč, ali je Laso odlučio da ga ne forsira i spremi za predstojeće okršaje u ACB ligi i četvrtfinalu Evrolige. 

Strah i trepet gostiju iz Nemačke bio je izuzetno raspoloženi Entoni Rendolf koji je dobar deo utakmice bio nepogrešiv iz igre! Na kraju je imao 23 poena (4/6 za dva, 4/4 za tri, 3/4 sa penala), uz pet skokova, četiri asistencije i čak pet ukradenih lopti, za ukupni indeks korisnosti - 38!

Odličnu partiju imao je i Gustavo Ajon sa 14 poena, osam uhvaćenih lopti i po dve asistencije i ukradene lopte, dok je Džejsi Kerol dopisao 19 poena. Luka Dončić je meč završio sa 12 poena i četiri završna dodavanja.

Kod Bamberga najefikasniji je bio Danijel Heket sa 17 poena, dok je najbolju partiju u dresu nemačkog šampiona odigrao Dejan Musli sa 16 poena, osam skokova i po asistenciju i ukradenu loptu za 19 minuta na terenu. Luka Mitrović je odigrao nešto više od 13 minuta i za to vreme skupio tri poena i po skok i ukradenu loptu.

Četvrtfinale Evrolige igraće se između 17. aprila i 1. maja, a u polufinalu koplja će ukrstiti pobednici susreta CSKA - Himki i Panatinaikos - Real Madrid, odnosno Olimpijakos - Žalgiris i Fenerbahče - Baskonija. Plej-of se igra po sistemu 2-2-1.

EVROLIGA - ČETVRTFINALE

PO1: CSKA Moskva - Himki
PO2: Panatinaikos - Real Madrid
PO3: Olimpijakos - Žalgiris
PO4: Fenerbahče - Baskonija

EVROLIGA - F4

Pobednik PO1 - Pobednik PO2
Pobednik PO4 - Pobednik PO3

EVROLIGA, 30. KOLO

Četvrtak

CSKA - Crvena zvezda 92:81
/Fridzon 20 - Dobrić 14/

Fenerbahče - Unikaha 91:99
/Slukas 26 - Nedović 31/

Olimpija Milano - Panatinaikos 95:96 (87:87) - produžetak
/Kuzminskas 16 - Džejms 18/

Baskonija - Anadolu Efes 79:81
/Šengelija 19 - Mekolum 21/

Barselona - Himki 86:82 
/Navaro 17 - Gil 21/

Petak

Olimpijakos - Žalgiris 85:86 (80:80) - posle produžetka
/Spanuli 16 - Dejvis 18/

Valensija - Makabi Tel Aviv 87:84
/Dubljević 15 - Kol 22/

Real Madrid - Bamberg 106:86
/Rendolf 23 - Heket 17/


tagovi

Real MadridBambergEntoni RendolfLuka DončićLuka MitrovićDejan MusliDanijel Heket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara