"Matjaž Kek"
"Matjaž Kek"

Još jedna opcija za crveno-belu klupu, pitanje je koliko realna - Matjaž Kek

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.05.17. | 16:39

Slovenački trener je sa Rijekom na pragu prekida Dinamove dominacije u Hrvatskoj

Matjaž KekIz Grčke stižu informacije da bi Vladan Milojević mogao na klupu Crvene zvezde, iz Beograda da se ozbiljno razmišlja i o Matjažu Keku, koji bi ove sezone mogao da se zlatnim slovima upiše u istoriju hrvatskog fudbala kao čovek koji će sa Rijekom prekinuti 11-godišnju dominaciju zagrebačkog Dinama.

Jer četiri kola pre kraja sezone u Hrvatskoj Rijeka ima pet bodova više od Dinama uprkos subotnjem porazu od Lokomotive. Ali baš ta mogućnost da napravi senzacionalan rezultat u HNL-u mogla bi da bude i prepreka saradnji slovenačkog trenera i Crvene zvezde. Malo bi ljudi napuštalo klub sa kojim je osvojio titulu prvaka i izborio pravo da se takmiči u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Zvezda zvala Vladana Milojevića

U Ljutice Bogdana se ipak nadaju da će Zvezda za Keka predstavljati veći izazov nego Rijeka. Neformalni kontakti navodno su već uspostavljeni, ali za sada nema ni potvrdnog ni negativnog odgovora. Barem ne jasnog.

Podsetimo, Kek je trenersku karijeru počeo u Mariboru (dva puta bio prvak Slovenije), zatim je bio selektor U15, U17, pa potom i seniorske reprezentacije Slovenije sa kojom je igrao Mundijal 2010. godine pošto je u baražu izbacio Rusiju. U inostranstvu je vodio saudijski Al Itihad pre no što je februara 2013. preuzeo Rijeku. Možda se i zasitio?

Bilo kako, Kek je samo jedna od opcija o kojima razmišljaju na Topčiderskom brdu. Ni on, kao ni Vladan Milojević, ne bi mogli da preuzmu ekipu pre isteka tekuće sezone. A nisu ni jedina moguća rešenja.

(FOTO: Action Images)


tagovi

FK Crvena zvezdaMatjaž KekRijekaSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara