""
""

Erceg za MOZZART Sport: Kako je dobro videti vas opet…

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.07.15. | 10:10

"Trenutno sam bez ugovora, ostaje da vidimo u narednom periodu šta će da se desi... I ima i nema opcija, ali zasad to nije ništa konkretno. Voleo bih da odem u neki evroligaški klub. Iskreno, nisam razmišljao o NBA”, rekao je nekadašnji igrač FMP-a, Olimpijakosa i CSKA

Zoran Erceg u dresu Galatasaraja odigrao je jednu od najboljih, ako ne i najbolju sezonu u karijeri. Prema mišljenju mnogih košarkaških stručnjaka momak rodom iz Pakraca u ovom trenutku je najkvalitetnija „četvorka“ na Starom kontinentu, a takve partije i odsustvo povreda koje su ga često pratile donele su mu i povratak u reprezentaciju.

Izabrane vesti

Erceg je za nacionalni tim Srbije igrao 2007. godine na prvenstvu Evrope, a igrao je u kvalifikacijama za EP pre dve godine. Ovaj 30-godišnji košarkaš odmah i sa velikim zadovoljstvom se odazvao pozivu selektora Aleksandra Đorđevića, a “preživeo“ je i prvo skraćivanje spiska na 18 igrača.
“Nije me bilo par sezona, prošle i pretprošle godine sam imao jako velike probleme sa Ahilovom tetivom. I prošle godine sam u razgovoru sa Saletom rekao ako budem 100 posto spreman i zdrav da ću da se odazovem pozivu. Ova godina je prošla bez povreda, hvala Bogu, i naravno da sam se odazvao pozivu”, rekao je Erceg za MOZZART Sport na početku priprema reprezentacije u Beogradu.

Svetskim vicešampionima u prvom delu priprema sledi rad u Beogradu, a onda 19. jula putuju na Kranjsku Goru. Prvu kontrolnu utakmicu Erceg i drugovi imaće 2.avgusta kada će im rival biti selekcija Mađarske.
“Što se ličnih ambicija tiče, naravno, tu sam da pomognem ekipi. Sad, videćemo kakva će i kolika biti moja uloga, to je sve na selektoru... Ipak, ja ću se svakako uklopiti i iskreno se nadam da ću pomoći ovom timu”, jasno se stavio Erceg u službu ekipe.

Evropski šampionat igra se od 5. do 20. septembra, a reprezentacija Srbije igraće u grupi sa Nemačkom, Španijom, Turskom, Italijom i Islandom. Teška grupa, prema Ercegovim rečima, ima svoje i dobre i loše strane.
“Tačno je da nam neće biti lako, čak očekujem da nam bude i teže nego prošle godine pogotovo što će sad i ostale reprezentacije mnogo ozbiljnije da nas shvate. Sigurno nas očekuje paklena grupa, možda to i nije toliko loše da u nekom ukrštanju dobije neke možda na papiru lakše protivnike”, ocenio je Erceg.

Sada već iskusni, 30-godišnji srpski internacionalac smatra da je kroz takmičenje na Svetskom prvenstvu reprezentacija dobila dobru kombinaciju mladosti i iskustva, a da je sve to dobro ukomponovao selektor Đorđević.
“Moramo kvalitetno da se spremimo i da počnemo sa dobrim rezultatima kroz grupu. Ekipa je i mlada i iskusna, tako da neće manjkati motivisanosti, odnosno želje za osvajanjem medalje”, poručio je Erceg.

Krilnom košarkašu nedavno je istekao ugovor sa turskim Galatasarajem. U redovima velikana sa Bosfora proveo je dve sezone, s tim što su u drugoj Lavovi imali velikih finansijskih problema, pa je u pojedinim trenucima trener Ergin Ataman mogao da računa na samo šestoricu igrača u rotaciji.

Pored reprezentativnih obaveza, leto je uvek vreme kada se najviše priča i o transferima. Ipak, u ovom trenutku Erceg kaže da nema ideju gde bi mogao da igra sledeće sezone, ali da mu je ambicija da to bude neki od evroligaških klubova.
”Nemam trenutno ništa novo da vam kažem za klub. Trenutno sam bez ugovora, ostaje da vidimo u narednom periodu šta će da se desi... I ima i nema opcija, ali zasad to nije ništa konkretno. Voleo bih da odem u neki evroligaški klub. Iskreno, nisam razmišljao o NBA”, zaključio je Erceg.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zoran ErcegSrbijakošarkaši SrbijeGalatasarajEvropaEvroligaEurobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara