""
""

Čelsi preživeo noćnu moru - produžeci, dva crvena, penali...

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.18. | 23:44

Ali i pobeda za plasman u narednu rundu FA kupa

Kockao se večeras Antonio Konte, ali ipak nije prokockao priliku da se domogne najcenjenijeg engleskog trofeja. Potcenio je Italijan drugoligaša Norič, tu nema dileme, ali je sa penala prošao na kraju posle 120 i kusur minuta u narednu rundu FA kupa.

Izabrane vesti

Konte je izveo kombinovani tim, odmarao većinu standardnih prvotimaca, a ovi koji su bili na terenu teško su se snalazili u duelima sa motivisanim Kanarincima.

Sve je izgledalo lagano i rutinski za Plavce pogotovo nakon što im je Miši Batšuaji u 55. minutu doneo prednost, ali je Čelsi uspeo da prokocka stečenu prednost u samom finišu. Za šok u poslednjem minutu nadoknade pobrinuo se mladi bek Noriča Džamal Luis, koji je posle očajničke akcije i centaršuta Tima Klosea glavom majstorski matirao iskusnog Kabaljera dok se sudija spremao da svira kraj. I odveo meč u produžetke.

A tamo smo videli još veću dramu. Konte je ubacio čak i Edena Azara, kojeg je želeo da odmori, a u drugom produžetku Plavci su ostali sa dva igrača manje i to neposredno pred penale. Prvo je Pedro dobio drugi žuti zbog saplitanja protivnika u 117. minutu, a zatim je i Alvaro Morata u 121. dva puta požuteo, prvi put zbog simuliranja, a potom zbog rasprave sa sudijom.

Ipak, na penal ruletu Čelsi je uspeo da sačuva čast i zahvaljujući maestralnom Viliju Kavaljeru koji je skinuo udarac u prvoj seriji najoiljem igraču gostiju Nelsonu Oliveiri, overi plasman u narednu rundu. Svi fudbaleri Plavaca rutinski su pogađali mrežu golmana Noriča Gana, pa je aktuelni šampion Engleske ipak izbegao blamažu na kraju.

Rival Čelsiju u sledećoj rundi biće Njukasl.

Za senzaciju ne samo ove večeri već možda i cele treće runde FA kupa pobrinuo se trećeligaš Vigan koji je izbacio Bornmut nakon što ga je pregazio sa 3:0 na svom terenu. Premijerligaš je bio potpuno nemoćan na engleskom primorju pa će sada barem moći da se na miru posveti borbi za opstanak, dok Latikse u narednoj rundi čeka još jedan premijerligaš Vest Hem. 

U duelu najgoreg tima Premijer lige (Svonsi) i najboljeg u Čempionšipu (Vulverhempton) slavio je domaćin sa 2:1, a pogodak odluke postigao je Vilfred Boni u 69. minutu i to samo nekoliko trenutaka nakon što je Portugalac Žota majstorski doneo izjednačenje Vukovima. Labudovi će u četvrtoj rundi igrati sa trećeligašem Nots Kauntijem.

ENGLESKA, FA KUP - 3. KOLO, PONOVLJENI MEČEVI

Sreda

Čelsi - Norič 1:1 (1:1, 0:0) - penalima 5:3
/Batšuaji 55 - Luis 90+4/

Svonsi - Vulverhempton 2:1 (1:0)
/Aju 11, Boni 69 - Žota 66/

Vigan - Bornmut 3:0 (1:0)
/Morsi 9, Brn 73, Elder 76/

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara