Kris Singlton (©Star Sport)
Kris Singlton (©Star Sport)

Singlton o pozivu Zvezde: Bila je dobra ponuda, pričao sam sa svima iz kluba

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 17:39

“Mnogo ljubavi im šaljem“, kaže iskusni krilni centar

Crvena zvezda i Kris Singlton. Priča koja je postojala letos, ali se nije ostvarila.

Želeo je šampion Jadranske lige da se na poziciji krilnog centra pojača iskusnim asom, dvostrukim uzastopnim osvajačem Evrolige, razgovori su bili u odmakloj fazi, no na kraju do saradnje nije došlo. Zašto? U razgovoru za specijalizovani košarkaški portal Basketnews Singlton je otkrio neke detalje poziva sa Malog Kalemegdana sredinom jula...

Izabrane vesti

“Da, istina je. Bila je dobra ponuda u tom trenutku“, priča Singlton i nastavlja:

“Razgovarao sam sa svima iz kluba o tome“.

Ipak...

“Želeo sam da ostanem kod kuće u tom trenutku. Mnogo ljubavi šaljem Zvezdi“.

Četvrtak, 20.05: (1,55) Makabi Tel Aviv (14,5) Crvena zvezda (2,70)

Odlučio je Singlton da uzme kraći predah od košarke, nije imao klub na početku nove sezone, a onda su za njegove usluge počeli da se raspituju brojni klubovi...

“Svi pozivi su počeli da dolaze pred kraj godine, jer su se mnoge četvorke i petice povredile. Ljudi su počeli da se raspituju“.

Najbrži je bio Efes, koji ga je sa odlaskom Akilea Polonaredoveden da nasledi Amerikanca u Istanbulu – tražio da se vrati na mesto uspeha. I saradnja je brzo dogovorena.

“Poznato mi je okruženje. Kada sam dolazio u Efes 2019. godine želeo sam da odem negde gde ću ostati duže vreme. To sam hteo u Barseloni, ali oni su imali svoje planove, kao i ja“.

Priznaje da nije unapred ništa dogovorio sa Efesom, niti mu se obećao pre nego što se vratio.

“Ne bih rekao da sam se obavezao na bilo šta. Jednostavno, tamo su me lepo tretirali. Volim Istanbul i Tursku, klub, ekipu. Nije teško vratiti se nečemu što voliš i što ti je poznato“.

Kaže da nije očekivao da će bez kluba biti više od pola godine...

“Nisam to tako planirao, niti sam odluku da ostanem bez angažmana doneo sve do pred kraj avgusta. Uzeo sam dva meseca slobodno i onda je u novembru sve počelo da se vraća. Imao sam neke ponude u septembru i oktobru, ali sam onda rekao da ću verovatno čekati do početka naredne godine. Otvoren sam, kada me neko pita, kažem šta mislim. Trebalo mi je vreme da malo razvijem svoj život van terena“.


tagovi

Kris SingltonKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara