Hasan Martin (Star Sport)
Hasan Martin (Star Sport)

Ivanović vodi Martina u Tel Aviv: Problem prva četvrtina, biće lakše ako Braun ne igra

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 13:17

Centar Crvene zvezde među 14 putnika za duel protiv Makabija

Teški momenti za Crvenu zvezdu u Evroligi. Posle četiri vezana poraza od Žalgirisa, Partizana, Virtusa i milanske Olimpije, crveno-beli pokušaće da se vrate na pobedničke staze u Tel Avivu, na jednom od najtežih gostujućih parketa Evrolige. Makabi pred dolazak čete Duška Ivanovića na svom terenu terenu ima devet pobeda iz deset utakmica.

Izabrane vesti

"Izuzetno dobra ekipa, atletski vrlo jaka, igraju jako dobro u tranziciji. Naročito su agresivni kod kuće, posebno u prvoj četvrtini. Moraćemo da znamo tamo da igramo, na taj način. Biće mnogo kontakta i moraćemo da odgovorimo na to", rekao je Ivanović na današnjem treningu i nastavio: "Puno ekipa kad igra u Tel Avivu u prvoj četvrtini imaju problem. Igraju na izuzetno agresivan način i ako nisi spreman za to, onda steknu veliku prednost. Videćemo, znamo šta nas čeka."

Trener beogradskog kluba je potvrdio da će Hasan Martin biti jedan od 14 igrača koji će putovati sa ekipom u Izrael, a osvrnuo se i na Zvezdinu nekadašnju uzdanicu, Lorenca Brauna.

"Sigurno je da je jedan od glavnih igrača, ako ne bi igrao bilo bi malo lakše. Oni su sada pobedili Valensiju u gostima, tako da se može i bez njega", zaključio je Ivanović.

Kada je reč o Martinu, američki centar je van terena od decembra i okršaja sa Žalgirisom koji je Zvezda dobila u hali Aleksandar Nikolić (77:73). Međutim, na Ivanoviću ostaje da proceni koliku će, ili da li će uopšte imati minutažu u Izraelu.

"Mislim da će biti prilično teška utakmica na gostovanju, oni su fizički dobar i agresivan tim. Imaju veliki broj dobrih igrača, pogotovo će biti teško nama na visokim pozicijama. Mi treniramo jako i žedni smo pobede. Ja se osećam dobro, sto odsto sam spreman ", rekao je Martin pred današnji trening.

Ovosezonski učinak Hasana Martina na 13 utakmica Evrolige iznosi prosečno 5,5 poena i 3,5 skokova. Slična statistika krasi ga i u ABA ligi - postiže 5.3 poena, uz 3,6 uhvaćenih lopti po utakmici.

Okršaj Makabija i Crvene zvezde na programu je u četvrtak od 20.05, a srpski predstavnik će pokušati da popravi trenutni skor od 10 pobeda i 13 poraza i približi se Top 8 zoni.


tagovi

Hasan MartinKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara