Andrej Rubljov i Miomir Kecmanović (Foto: Reuters)
Andrej Rubljov i Miomir Kecmanović (Foto: Reuters)

Rubljov u trećem kolu Vimbldona, Kecmanovića zaustavio mrak

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.06.21. | 22:31

Duel srpskog tenisera sa Roberto Bautistom Agutom prekinut u četvrtom setu

Sedmi teniser sveta Andrej Rubljov je bio prilično ubedljiv u drugom kolu Vimbldona. Posle sat vremena i 25 minuta borbe, slavio je protiv Lojda Herisa - 3:0 (6:1, 6:2, 7:5).

Prvi set je dobio posle samo 23 minuta, dozvoli je protivniku tek jedan gem. U drugom mu je trebalo pet minuta više, Heris je uzeo gem više nego u prvom. Dobro su servirali i jedan i drugi u trećem setu, da bi tek u 11. gemu Rubljov napravio brejk. U narednom ga je ruski teniser potvrdio, iskoristio prvu meč loptu i zakazao megdan sa Fonjinijem u trećem kolu.

Izabrane vesti

Miomir Kecmanović je za rivala u drugoj rundi dobio 10. tenisera sveta Roberta Bautistu Aguta. Izgubio je prva dva seta, ali je dobio treći posle taj-brejka, da bi u četvrtom meč bio prekinut jer je otišao kasno u noć. Susret je prekinut posle dva sata i 44 minuta igre, pri vođstvu španskog tenisera od 2:1 (6:3, 6:3, 6:7, 3:2).

Dobio je Bautista Agut relativno lako prva dva seta, za skupa sat i sedam minuta, ali je u trećem viđena velika borba. Poveo je Kecmanović sa 4:1 posle dva brejka, ali je istom merom uzvratio Španac. Otišlo se u taj-brejk, u kojem je srpski teniser slavio sa 7:3 i tako opstao u meču.

Posle pola sata igre u četvrtom setu, pri rezulatu 3:2 u korist 10. tenisera sveta, meč je prekinut i biće nastavljen sutra.

Pobednika ovog duela u trećoj rundi čeka Nemac Dominik Kepfer.



tagovi

VimbldonAndrej RubljovMiomir KecmanovićRoberto Bautista Agut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara