Gen pobednika - Đoković preko Bautiste i trnja do finala Sinsinatija!

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.08.20. | 00:14

I 22. vezana pobeda ove godine, bez poraza. Niz se nastavio, ali nije Novaku bilo lako, daleko od toga

Možda je upravo to ono što razdvaja Novaka Đokovića od drugih. Gen pobednika. Taj gen više koji pravi razliku. Čak iako je Roberto Bautista Agut imao sve u svojim rukama, set više, pa brejk viška u trećem setu dva puta, iako je delovalo da se srpski teniser ovoga puta neće izvući, on je izvadio iz rukava ono nešto što samo on ima i uspeo da preokrene i plasira se u finale mastersa Sinsinati posle odlučujućeg taj-brejka - 2:1 (4:6, 6:4, 7:6 (7:0)).

Kada su ovakve pobede u pitanju, samo Novak zna odakle vadi udarce, snagu i koncentraciju. Imao je problema i sa vratom i sa protivnikom, ali se izborio za finale turnira gde će igrati protiv Miloša Raonića. Daleko od toga da je ovo bilo jednostavno odraditi, bio je srpski teniser na ivici poraza. Ali Đoković je pokazao zašto je broj jedan na svetu!

Izabrane vesti

Dovoljno je samo reći da je u odlučujućem taj-brejku bilo 7:0!

Opasna borba Novaka Đokovića i Roberta Bautiste Aguta viđena je u Njujorku, a sve je dobilo epilog posle tri odigrana seta. Kako drugačije, uvek je neizvesno i teško pratiti Đokovićeve sudare sa Agutom. Ni ovoga puta drama nije izostala. Kada god vidite da se ova dvojica sastaju, računajte na dugačko nadmudrivanje u kom je sve moguće.

Mnogo puta je do sada pokazao Bautista da je nezgodan protivnik za Đokovića. U prvom setu je bio poput zida, Novak nije uspevao da ga probije kako je želeo. Španac je prvi stigao do brejka, da bi Novak ubrzo odreagovao i poravnao. Međutim, nije servis najbolje držao Đokovića, Bautista je to iskoristio i dobio prvi deo igre sa 6:4.

Negde pri kraju prvog seta, početkom drugog, Novak je počeo da pokazuje probleme sa bolom u vratu koji ga je pratio prethodnih dana, čak ga je i stomak mučio, ukazivala mu se medicinska pomoć oko vrata između trećeg i četvrtog gema u drugom setu i to sve nije obećavalo za Novakove navijače.

Međutim, već u narednom gemu Đoković je uspeo da napravi brejk i da povede sa 3:1 uz pomoć jednog važnog „neca“. Posle toga je bilo jasno da će Novak doći do izjednačenja od 1:1 u setovima, te da ćemo pobednika dobiti u poslednjem, trećem setu ovog duela. Iako Novak nije došao jednostavno do izjednačenja, a u svemu je učestvovala i pauza zbog zatvaranja krova zbog kiše.

Bilo je jasno da nas čeka mnogo uzbuđenja do samog kraja...

Poslednji set je počeo u znaku Bautiste koji je uspeo da napravi brejk u 3. gemu i da povede sa 2:1, čime je nagovestio da je on taj koji će u finale. Ali, Novak je opet smogao snage da mu kaže „ne“, pa je već u narednom napravio ribrejk. Potom je prosuo prednost od 5:2 u trećem setu, pa je dopustio Špancu da dođe do 5:5. Potom je Agut poveo sa 6:5 uz brejk, a Novak se vratio pa smo ušli u taj-brejk. Nije moglo drugačije.

U finalu će Đokovića sačekati Miloš Raonić. Biće to tek zanimljiv i kvalitetan sudar za koji Novak nema mnogo vremena da se spremi. Danas Novak nije briljirao, daleko od toga, ali je nekako pobedio po navici. To mogu samo veliki šampioni.

Uz komentar posle meča:

"Bio je bolji, ne znam kako sam pobedio ovo".



tagovi

Novak ĐokovićRoberto Bautista Agut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara