Slavlje Crvene zvezde (©CEV)
Slavlje Crvene zvezde (©CEV)

Zvezda može da se nada četvrtfinalu CEV kupa, a delovalo je nemoguće

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.01.24. | 20:59

Crveno-bele napravile veliki preokret protiv Bezijea - 3:2

Ako je neko napustio dvoranu na Banjici posle drugog seta, bio je sigurno ubeđen da je meč pripao francuskom Bezijeu. Oni drugi koji su ostali do samog kraja, a navijali su za Zvezdu, definitivno im se isplatilo.

Obračun plej-ofa CEV kupa trajao je više od dva sata, a završen je pobedom Crvene zvezde - 3:2 (15:25, 25:27, 25:19, 25:20, 15:13).

Izabrane vesti

U prvom delu utakmice izgledalo je da će gošće napraviti odmah brejk i vratiti se kući sa lepom zalihom. Ipak, crveno-bele su se trgle na vreme i okrenule potpuno situaciju na terenu.

Izborile su izjednačenje i sve je moralo da se rešava u taj-brejku. A tamo nije manjkalo neizvesnosti... Nešto sigurnije su započele domaće, čuvale su jedno vreme vođstvo, ali su Francuskinje preokrenule i povele 12:11.

Ta prednost nije mnogo značila gostujućem timu, jer su završnicu ponovo bolje odigrale Gršićeve devojke.

Kao glavna karika izdvojila se Poljakinja Malgoržata Jasek, koja je osvojila čak 30 poena. Pratila je Jelena Stojić sa 17, Simona Mateska je upisala 13, a Saška Đurović deset.

Revanš meč se igra 16. januara od 19.30 u Bezijeu. Zvezdu dalje vodi bilo koja pobeda, a francuski klub prolazi ukoliko trijumfuje 3:0 ili 3:1. Ako Bezije dobije rezultatom 3:2, onda će se igrati zlatni set.

Pobednik ovog dvomeča igraće u četvrtfinalu Kupa CEV 2024. (31. januar i 7. februar) protiv treće najuspešnije trećeplasirane ekipe iz Lige šampiona.


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara