Viktor Bonifejs (©Reuters)
Viktor Bonifejs (©Reuters)

Čudesni Ćabijevi Farmaceuti na pragu istorije

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.05.24. | 13:05

Liga Evrope: Leverkuzen večeras (21.00) brani dva gola viška (2:0) sa Olimpika protiv Rome i na pragu je finala i rušenje rekorda od 49 mečeva bez poraza. Englez Tami Ejbraham u špicu Vučice umesto rovitog Paola Dibale

Italijanski klubovi nisu došli ni do četvrtfinala Lige šampiona, ali u Ligi Evrope čak dva kluba su se dokopala polufinala, ali ćemo teško da gledamo obračun timova sa Apenina u borbi za trofej i plasman u Ligu šampiona.

Roma je daleko od reprize prošle godine, kada je igrala finale i na penala poklekla od Sevilje. Vučica je u prvom meču poražena od Bajera iz Leverkuzena sa 2:0. Čudesni Farmaceuti Ćabija Alonsa seju strah ove sezone u svim takmičenjima i smeši im se tripla kruna. Salatara u Bundesligi je odavno obezbeđena, u finalu Kupa Nemačke je rival drugoligaš Kajzerslautern, dok je posle 2:0 u italijanskoj prestonici Bajer blizu borbe za prvi međunarodni trofej.

Izabrane vesti

Leverkuzen i dalje nema poraz. Za vikend je pregazio Ajntraht u Frankfurtu sa čak 5:1 iako im taj meč ništa nije značio. Istorijsku sezonu četa španskog stručnjaka želi da zaokruži sa još dva pehara.

21.00: (1,55) Bajer Levekruzen (4,20) Roma (6,15)

Ukoliko ostanu nesavladani večeras, Farmeceuti će imati najduži niz u Evropi bez poraza. Sada je suvlasnik rekorda sa Benfikom od 48 trijumfa.

Roma je posustala. Bez pobede je već tri meča. Za vikend je osvojen bod u derbiju na Olimpiku protiv Juventusa (1:1). Danijele de Rosi mora da napadne od prvog minuta, pa će u špicu umesto rovitog Paula Dibale. Argentinac je u konkurenciji za tim i očekuje se da u nastavku dobije šansu. Englez Tami Ejbraham koji se dugo oporavljao pod povrede. Nekadašnji igrač Čelsija činiće tandem u špicu sa još jednim bivšim Plavcem, Belgijancem Romelom Lukakuom. Džoker bi mogo da bude Iranac Serdar Azmun.

Italijanski mediji javljaju da će Rosi da promeni sistem, da će u odbrani da bude trojica defanzivaca, umesto dosadašnjih četvorica. Očekuje se da će starteri da budu Leonardo Spinacola, Đanluka Mančini i Evan Endika. Nema mesta za Engleza Krisa Smolinga.

Stefan el Šaravi i Zeki Čelik će da prete s krila, dok će u sredini da igraju standardni trio - Lorenco Pelegrini, Brajan Kristante i Leandro Paredes. Din Huijsen i Rasmus Kristensen nisu dostupni jer nisu prijavljeni za ovo takmičenje.

VIKTOR BONIFAJS DAJE GOL ROMI - KVOTA U MOZZARTU JE 2,50.

Alonso može da računa na sve igrače. Očekuje se da neće mnogo da menja tim koji pobeđuje. Bonifejs, Adli i Virc biće trio u napadu. Koliko je fudbaleri nemačkog prvaka raspoloženi govori podatak da je za vikend bilo svih pet različitih strelaca - Džaka, Šik, Palasios, Frimpong i Bonifajs s bele tačke.

U prvom meču je Leverkuzen pokazao da je mnogo bolji tim, pa ne bi trebalo da se dovede u pitanje plasman u finale Lige Evrope u Dablinu krajem meseca.

POTENCIJALNE POSTAVE

BAJER LEVERKUZEN (3-4-3): Kovar - Stanišić, Tah, Tapšoba - Frimpong, Palasios, Džaka, Grimaldo - Adli, Bonifejs, Virc.

ROMA (3-5-2): Svilar - Mančini, Endika, Spinacola - Čelik, Kristante, Paredes, Pelegrini, El Shaaravi - Lukaku, Ejbraham

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

LIGA EVROPE – POLUFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

21.00: (1,95) Atalanta (3,60) Marselj (4,20), prvi meč: 1:1

21.00: (1,55) Bajer Levekruzen (4,20) Roma (6,15), prvi meč: 2:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga EvropeBajer LeverkuzenRomaViktor Bonifejs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara