Odbojkašice Crvene zvezde (©MN Press)
Odbojkašice Crvene zvezde (©MN Press)

Za Ub ove sezone četvrtfinale maksimum, Zvezda ostaje u borbi za titulu

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.24. | 20:45

Crveno-bele odbojkašice dobile majstoricu protiv velikog rivala - 3:1

Četvrta karta za polufinale odlazi u ruke odbojkašica Crvene zvezde! Četa Milana Gršića odnela je pobedu protiv ekipu koju vodi Marijana Boričić u majstorici četvrtfinalne serije - 3:1 (25:22, 15:25, 25:10, 25:15) i tako produžila sezonu za makar još dve utakmice.

Ub u ovom sastavu očigledno nije mogao dalje od četvrtfinala, a crveno-bele mogu da budu zadovoljne jer nastavljaju borbu za titulu. Već na sledećoj stanici čeka ih izuzetno težak zadatak jer se sastaju sa aktuelnim šampionom Jedinstvom. U polufinalnoj seriji neće imati prednost domaćeg terena, jer su Pazovčanke u razigravanje ušle sa prve pozicije i igraće pred svojom publikom prvi obračun.

Izabrane vesti

Pre početka današnje majstorice moglo je da se garantuje da se neće završiti u tri seta... Sve što su do sada uradile i prošle ove dve ekipe govorilo je da će to biti duži duel, koji je za jedan tim morao da bude oproštajni.

Prvi susret u seriji dobila je na domaćem terenu Crvena zvezda, drugi je pobedio Ub i to identičnim rezultatom - 3:1. Na trećem izrazitog favorita nije bilo...

Majstorica je oslikala sve ono što se očekuje od ženske odbojke. Zvezda je držala kontrolu u prvom setu, Ub je potpuno preuzeo stvari u svoje ruke u drugom, a onda su crveno-bele počistile rivala u trećem i četvrtom.

Usponi i padovi. Dugački poeni koji su dizali publiku na noge, pa onda greške... Svega je bilo u dvorani na Banjici, a na kraju kad se podvuče crta definitivno se bolje snašao domaći tim i sasvim zasluženo izborio plasman među četiri najbolje ekipe u Srbiji.

Ponovo je glavnu ulogu u Gršićevoj ekspediciji odigrala Poljakinja Jasek, koja je zabeležila 28 poena. Saška Đurović je odlično pratila sa 15, dok je kapiten Jelena Stojić stala na deset. Kod Ubljanki najbolja je bila Kubanka Anet Barbara Benitez sa 21 poenom, a Simona Petranović je upisala deset.

ČETVRTFINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠICE

Jedinstvo - Omladinac 2:0 u seriji

TENT - Partizan 2:0

Železničar - Srem 2:0

Crvena zvezda - Ub 2:1 u seriji (prvi meč 3:1, drugi 1:3, treći 3:1)

POLUFINALE

TENT - Železničar

Jedinstvo - Crvena zvezda



tagovi

Superliga Srbije u odbojciŽOK UbŽOK Crvena zvezdaMarijana BoričićMilan Gršić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara