Malkolm Brogdon (Foto: AFP)
Malkolm Brogdon (Foto: AFP)

Brogdon aplicirao za poljsko državljanstvo

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.05.24. | 14:30

Košarkaš Portlanda zbog supruge iskazao želju da ponese dres evropske selekcije

Prethodnih godina sve je više slučajeva naturalizacije američkih košarkaša u strane reprezentacije. Poslednji koji bi to mogao da učini je dugogodišnji NBA as, trenutno član Portlanda Malkolm Brogdon koji je aplicirao za dobijanje poljskog državljanstva kako bi u dogledno vreme zaigrao za tamošnji nacionalni tim.

Najbolji šesti igrač najjače NBA lige za 2023. godinu je oženjen za Viktoriju Janovsku koja ima poljske korene s obzirom da je njena porodica bila naseljena u Slupskom, a zahtev za dobijanje poljskih papira podneo je u konzulatu u Americi. Konačna odluka je na predsedniku države Andžeju Dudi.

Izabrane vesti

Inače, čelnici poljskog saveza su već godinama unazad bili u kontaktu sa Brogdonom, ali je on tek sada odlučio da napravi konkretne korake.

Ukoliko ceo proces protekne bez problema, momak iz Atlante će za evropsku selekciju debitovati na kvalifikacionom olimpijskom turniru u Valensiji početkom jula. Poljska se nalazi u grupi B zajedno sa Finskom i Bahamima, dok su u grupi A smešteni Španija, Angola i Liban. Samo pobednik će osigurati mesto u Parizu.


tagovi

Malkolm BrogdonNBA ligaPortland Trejlblejzers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara