Detalj sa prvom meča u Novom Sadu (©srl.rs)
Detalj sa prvom meča u Novom Sadu (©srl.rs)

Ranjena Vojvodina ima prvu meč loptu u Pančevu

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 09:28

Super rukometna liga Srbije: Šampion vodi sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa, a danas (19.00) protiv Dinama tim Borisa Rojevića ima šansu da završi posao

Očekivalo se da će Vojvodina lako da izađe na kraj sa Dinamom, ali Pančevci su pre šest dana pružili žestok otpor šampionu, vodili veći deo utakmice na Slanoj bari. Penali su odlučivali pobednika prvog meča polufinalne serije plej-ofa Super rukometne lige Srbije. Na kraju više sreće imali su Lale, pa danas (19.00) u Pančevu imaju prvu meč-loptu protiv Dinama.

Četa Dragana Markovića je imala mnogo problema tokom sezone, promena u igračkom kadru, ali sada igraju najbolje u finišu sezone. Ovo bi nekadašnjem selektoru Bosne i Hercegovine mogao da bude poslednji meč na klupi žuto-crnih, pošto je tim iz grada na Tamišu saopštio da se na kraju sezone završava saradnja sa iskusnim stručnjakom.

Izabrane vesti

Vojvodina je pala u finišu sezone. Posle sjajnih igara u Evropi, poraz u penal-drami u Novom Sadu u finalu Kupa Srbije poljuljao samopouzdanje srpskom šampionu. Ipak, iskustvo Petra Đorđića, Borisa Puhovskog, Andreja Trnavca, Miljana Pušice, moglo bi da bude tas na vagi. U prvom meču su bili raspoloženi igrači koji su u većem delu sezone bili u drugom planu, kao najbolji strelac Darko Milenković i golman Fran Lučin.

Kod Pančevaca, odlično je bilo levo krilo Marko Perović i do crvenog kartona levi bek Milan Pavlović.

Andreja Trnavca nije išlo u prvom meču u Novom Sadu pre šest dana, ali je Fran Lučin obavio dobar posao za desetostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Mislim da smo prethodnog vikenda na svom terenu loše otvorili utakmicu, a protivnik je to kaznio i stekao četiri gola prednosti. Videlo se da je poraz u finalu Kupa uticao na našu igru i samopouzdanje. Bili smo energetski istrošeni i baš onakav meč nam je bio potreban da bismo se trgli. Nismo morali na penale, ali važno je da smo pobedili. U Pančevu očekujem dobru i neizvesnu utakmicu, i bolju igru sa naše strane. Neće biti lako, Dinamo je odlična ekipa, koja gotovo na svakoj poziciji ima iskusnog igrača. Ako se budemo držali svoje igre, da čvrstom odbranom dolazimo do brzih kontri i polukontri, a samim tim i do lakih golova, verujem da ćemo slaviti i obezbediti plasman u finale sa 2:0 u polufinalnoj seriji”, rekao je Trnavac.

20.30: (2,70) Melsungen (8,00) Fukse Berlin (1,65)

S druge strane, Milan Kosanović, čuvar mreže Dinama, ne sumnja u još jedno dobro izdanje svog tima.

Pokazali smo da možemo da se nosimo sa Vojvodinom i da smo skup dobrih igrača. Očekujem podjednako uzbudljivu i neizvesnu utakmicu i na našem terenu, mislim da neće biti nimalo lako. Borimo se za plasman u finale, ulog je veliki i ne možete očekivati da se tako važni mečevi reše u 45. minutu. Biće neizvesno do samog kraja, tako da nam je potrebna veća koncentracija u završnici, da pokušamo ranije da rešimo utakmicu u svoju korist. Pozivam navijače da dođu u dvoranu Strelište i podrže nas u što većem broju, a mi ćemo dati sve od sebe da zakažemo treći susret u Novom Sadu”, istakao je iskusni golman koji je tokom sezone stigao u Pančevo iz Uba, dok je prošle sezone branio boje Jugovića.

Ove sezone je skor 5:0 za Vojvodinu u duelu sa Pančevcima. Dva puta su Lale slavile u ligaškom delu šampionatu, a po jednom u Superkupu u Beogradu i Svesrpskom kupu u Lazarevcu.

Kod dama poznato je da ćemo da dobijemo novog šampiona. Jagodina je ispala u polufinalu plej-ofa od prvaka Srbije iz 2022. godine Železničara iz Inđije. U borbi za trofej očekuje se i pobednik Kupa Srbije Crvena zvezda koja ima prvu meč danas (18.00) u Šapcu proiv Medicinara.

Sve utakmice završnice šampionata Srbije možete da gledate na You Tube kanalu Super rukometne lige.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE, POLUFINALE PLEJ-OFA (DRUGE UTAKMICE)

Subota

19.00: Dinamo Pančevo – Vojvodina, u seriji: 0:1

Ponedeljak

19.00: Partizan – Metaloplastika, u seriji: 0:1

***igra se na dve dobijene utakmice

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE (Ž), POLUFINALE PLEJ-OFA (DRUGE UTAKMICE)

Petak

Železničar Inđija – Jagodina 22:21 (12:9), u seriji: 2:0

Subota

18.00: Medicinar – Crvena zvezda, u seriji: 0:1

***igra se na dve dobijene


tagovi

RK Dinamo PančevoRK VojvodinaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara