Darko Tavrić
Darko Tavrić

Darko Tavrić zamenio Riveru na kormilu Katara

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.24. | 08:11

Mladi srpski stručnjak novi selektor nekadašnjeg vicešampiona sveta

Velika čast za mladog srpskog stručnjaka Darka Tavrića. Pre godinu dana je napustio Leotar iz Trebinja, postao je selektor mlade reprezentacije Katara, a posle odlaska legendarnog španskog trenera Valera Rivere, Zrenjaninac će u narednom periodu voditi i najbolju selekciju šampiona Azije.

On će debi na klupu Katara, šestostrukog uzastopnog prvaka najvećeg kontinenta, debitovati ove nedelje u prijateljskim mečevima u Egiptu sa domaćinom, šampionom Afrike, kao i Bahreinom, još jednom jakom azijskom selekcijom.

Izabrane vesti

Tavrić je četiri i po godine bio na kormilu Leotara iz Trebinja. Prošle godine je sa timom iz Republike Srpske osvojio treće mesto u šampionatu Bosne i Hercegovine i izboren je EHF kup. Pre Trebinjaca je predvodio Slogu iz Požege u najboljoj ligi Srbije.

Od 2020. do 2023. godine Tavrić je bio u stručnom štabu Tonija Đerone u reprezentaciji Srbije, zadužen za statistiku i video analizu.

21.00 (1,12) Španija (13,0) Srbija (7,75)

Legendarni Rivera je deceniju bio na kormilu Katara, a krajem prošle godine je napustio ovu reprezentaciju. Bio je godinama najplaćeniji rukometni stručnjak na svetu. Najveći uspeh je napravljen 2015. godine kada je ova selekcija sa naturalizovanim rukometašima, između ostalih i Danijelom Šarićem, bila vicešampion sveta. U Dohi je tada u finalu poklekla od Francuske. Posle toga su ulaganja pala u ovoj bogatoj azijskoj zemlji, pa Katar sada nije ni bleda senka nekada jake reprezentacije.

Srbija je prošle godine igrala u prvoj fazi Svetskog prvenstva u Katovicama sa Katarom, a Orlovi su bili ubedljivi, dobili su sa 34:24.

------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

Valero RiveraDarko TavrićRukometna reprezentacija Katara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara